Søndag ettermiddag var Hege Svendsen på vei hjem etter et besøk hos sine foreldre. På Byåsen havnet hun bak en bil med tilhenger. Oppå tilhengeren hadde sjåføren festet en diger trampoline.

- Jeg tenkte at dette må jeg ta bilde av. Det er så uforsvarlig som det går an. Sjåføren lå jo midt i veien for å unngå at trampolina skulle ta borti fartsskilt og slikt, sier Hege Svendsen til adressa.no.

SE OGSÅ: Skrekkbildene fra trønderske veier

Trampolinen, som lå opp ned på en tilhenger, stakk ut en meter på hver side av hengeren.

Turte ikke kjøre forbi

Hege Svendsen ble liggende bak trampolinefrakten i rundt ti minutter. Da hadde kø dannet seg. Svendsen turte rett og slett ikke å kjøre forbi. Til slutt tok hun av fra veien, og valgte en annen rute hjemover.

- Det var bra at sjåføren kjørte sakte, ellers hadde dette gått galt.

Ifølge Svendsen så var ikke trampolinen særlig godt festet.

- Det virket veldig ustabilt.

Hun tror trampolinesjåføren kan være takknemlig for at det ikke tilfeldigvis kom en politipatrulje kjørende.

- Da hadde sjåføren helt sikkert blitt stoppet, tror hun.

Farlig

Politiets operasjonsleder Leif Berglund gir Svendsen rett i den antakelsen. Berglund blir oppgitt over trampolinetransporten.

- Jeg fatter ikke hva folk tenker på når man kjører på den måten der. Det er veldig, veldig uønsket, sier han.

Ifølge Berglund ville sjåføren blitt stoppet og fratatt lappen på stedet. Operasjonslederen påpeker at trampolinen stikker langt ut på sidene av hengeren, langt utover 15 centimeter som er tillatt. Selv hvis noe stikker 15 centimeter ut fra kjøretøyet, så skal det merkes tydelig i tekst og med lys. Berglund mener trampolinetransporten rett og slett er farlig.

- Jeg tenker med gru hvis det hadde kommet en motorsykkelfører imot. Da kan trampolina være i hodehøyde.

Adressa.no har mottatt en rekke henvendelser av kreative, merkelig og uforsvarlige lastemåter på kjøretøy. Under kan du se en rekke utrolige bilder og historier fra veiene i Midt-Norge.

Dersom du kommer over lignende i trafikken så send gjerne et bilde på mailadressen webred@adresseavisen.no eller MMS til 07200 med kodeord TIPS