I løpet av søndagen har alle tilgjengelige ressurser jobbet intensivt med etterforskningen av voldtekten som skal ha skjedd bak Studentersamfundet i natt. Så langt er imidlertid ingen pågrepet.

- Det er ingen som er innbrakt. Vi har heller ikke noen konkrete mistenkte og jobber nå med informasjonsinnhenting, sier krimvaktleder Bård Jacobsen.

19-åring

Det er en 19 år gammel norsk kvinne som skal ha blitt voldtatt i tidsrommet mellom 02.15 og 03.00 natt til søndag.

Flere politipatruljer rykket ut til Studentersamfundet umiddelbart etter at meldingen kom. Det ble satt opp sperrebånd, og åstedet ble undersøkt av kriminalteknikere. I løpet av søndagen har politiet hentet inn overvåkningsvideoer og sikret andre elektroniske spor. Materialet blir nå gjennomgått. Politiet bekrefter at det kun skal være en gjerningsmann.

Den 19 år gamle kvinnen ble fraktet til voldtektsmottaket ved St. Olavs Hospital og undersøkt. Hun har også forklart seg for politiet.

- Jeg ønsker ikke å gå inn på hva hun har sagt om gjerningsmannen. Dette er av hensyn til den videre etterforskningen, sier Jacobsen.

Flere avhør

Krimvaktlederen bruker samme begrunnelse for ikke å si noe om hvordan voldtekten skal ha blitt gjennomført. Det er imidlertid på det rene at det ikke er truet med våpen. Jacobsen ønsker heller ikke å si noe mer konkret om åstedet for handlingen.

- Jeg ønsker ikke å si noe om åstedet for handlingen, sier Jacobsen.

Politiet har gjennomført avhør med 3-4 personer. Disse personene befant seg i området på det aktuelle tidspunktet og omtales som vitner. Krimvaktlederen vil ikke kommentere forklaringene vitnene har gitt. Han oppfordrer imidlertid andre vitner til å melde seg for politiet på telefon 02800.