I helga sa skistyret ja til rammene for det videre samarbeidet mellom Trondheim kommune og Norges Skiforbund, og tirsdag denne uken gjorde formannskapet i Trondheim det samme.

Dermed kan drømmen om et VM i nordiske grener i Trondheim være et skritt nærmere oppfyllelse.

– For å sitere skipresident Erik Røste: Det er ikke lenger et spørsmål om Trondheim får VM, det er bare et spørsmål om når, sier ordfører Rita Ottervik.

Flere representert

Bystyret i Trondheim vedtok allerede i februar å slutte seg til arbeidet med å få byen som nasjonal kandidat for et nytt ski-VM på norsk jord. I juni vedtok skitinget at nettopp Trondheim skulle være neste søker.

– Vedtaket var enstemmig, men med den betingelsen at Trondheim kommune og Norges skiforbund ble enige om rammer for det videre samarbeidet. Det var disse rammene som nå ble vedtatt, sier Ottervik.

Det blir opprettet en søkerkomité, hvor Ottervik blir leder og skipresident Erik Røste nestleder. Komiteen vil også bestå av lederne for ski- og idrettskretsene i Nord- og Sør-Trøndelag, i tillegg til representanter for det internasjonale skiforbundet (FIS). Næringslivet i region er representert med Næringsforeningen og NHO.

Søker i oktober

– Den harde jobben begynner nå. Vi skal melde oss som søkere innen 1. mai neste år, og en utfyllende søknad skal være på plass til første oktober. Det har hastet å konstituere hovedkomiteen, sier Ottervik.

Det første møtet i komiteen vil bli 28. oktober. Det vil også bli etablert et arbeidsutvalg, som skal ta beslutninger mellom komitémøter. I tillegg kommer et utøvende sekretariat. Komiteen vil også knytte til seg flere arbeidsgrupper.

– Det har allerede blitt etablert flere slike arbeidsgrupper, som har jobbet med viktige ideer - for eksempel hvordan vi kan benytte anledningen til å markedsføre teknologibyen Trondheim, eller styrke arrangementets miljøprofil, sier Ottervik.

Gruppen for økonomi og finans har blitt ledet av tidligere daglig leder i Rosenborg, Hroar Stjernen, mens Øyvind Sandbakk har ledet gruppen for vitenskap og kultur sammen med Peter Myhr.