En mann i slutten av 20-årene er i Frostating lagmannsrett dømt til fire års fengsel for å ha hatt seksuell omgang med en sovende kvinne i Trondheim i fjor.

Stakk av etter voldtekten

Rett etter sovevoldtektene rømte den utenlandske statsborgeren til Frankrike. Der ble han seinere pågrepet og satt i varetekt. Her har han sittet både under rettsbehandlingen i tingretten og i lagmannsretten.

Les også: Fikk skjerpet straff etter sovevoldtekt på grunn av kvinnesyn

Det var i mars i fjor fornærmede og tre venninner som delte leilighet dro på et utested i Trondheim. Etter festen dro jentene og to venner hjem på etterfest. Her dukket etterhvert også tiltalte opp, men vedkommende hadde språkproblemer og forholdt seg anonymt på festen.

Mente det var frivillig

Seinere la jentene seg og tiltalte fikk lov å overnatte på en sofa i stuen. Ut på natten våknet kvinnen av det hun oppfattet som en voldtekt. Hun jagde mannen ut og kontaktet politiet.

Tiltalte har innrømmet handlingen, men sier det var frivillig fra kvinnens side. Tingretten festet imidlertid lit til jentas forklaring, og mannen ble dømt til fire års fengsel i tingretten. Den dommen anket han, men nå har også lagmannsretten opprettholdt dommen.

Kjente ikke hverandre

Lagmannsretten har i skjerpende retning pekt på at sovevoldtekten skjedde i jentas seng, og at tiltalte var helt ukjent for henne. Det er også trukket frem at tiltalte hadde ubeskyttet sex med jenta.

I tillegg til fengselsdommen må tiltalte også betalte fornærmede 150 000 kroner i erstatning. Tiltalte fikk fradrag for 494 dager i utholdt varetakt.