Eieren av bilen til høyre syntes lite om at parkeringen til Berit nesten tok opp to parkeringsplasser. Derfor bestemte han seg for å gjøre et eksempel ut av henne. Det angrer han kanskje på nå. Foto: Privat

Da Berit Auseth (25) kom ut fra jobben ved helse- og omsorgsavdelingen til Trondheim kommune torsdag måtte hun klatre inn gjennom passasjersiden på bilen.

Bakgrunnen var at hennes kollega hadde parkert tett opp til bilen for å demonstrere at hun i utgangspunktet hadde gjort en noe dårlig parkering.

Kollegaen la ut bilde av opptrinnet på Facebook, uten å vite at bilen tilhørte Berit.

- Jeg visste heller ikke at det var han som parkerte tett inntil bilen min før jeg så bildet han la ut på Facebook, forteller Berit.

Planla hevnaksjon

Samme kveld startet hun planleggingen av hevnaksjonen.

- Det var litt irriterende ettersom jeg ble parkert inn på pur faen. Det var to-tre plasser ledig på andre siden av parkeringa, sier hun.

Samtidig legger hun til at hennes parkering ikke er av de beste.

- Jeg er enig i at det er en dårlig parkering. Jeg var sen til jobb og prioriterte å komme meg til jobb fremfor å finpusse parkeringen, sier hun.

Vurderte folie

Ideen om hevnaksjonen dukket opp hos en annen av hennes kolleger.

- Han hadde lenge hatt en tanke om å gjøre det mot noen. Det var litt drastisk egentlig, men han fikk i alle fall tilbake. Det sto mellom det her eller å pakke bilen inn i folie, sier Berit.

Dermed troppet hun og to til opp da mannen var på jobb søndag.

- Det tok omtrent én time og vi brukte omtrent 1500 post it-lapper, sier hun.

Frykter hevnen

Etterpå stilte de seg i en rute like ved for å få med seg kollegaens reaksjon da han var ferdig på jobb.

- Etterpå sa han at han kjente på følelser han ikke har følt på før. Han var glad og sint på samme tidspunkt, forteller Berit.

Hun forbereder seg nå på at hevnen kan bli søtere for hennes arbeidskamerat.

- Jeg vet at han er en kreativ sjel, så jeg skal parkere et stykke unna jobb fremover. Men jeg vet også at han er så tålmodig at jeg kanskje må parkere langt fra jobben hele det neste året, sier Berit.

Hennes kollega ønsket ikke å uttale seg om saken. Likevel ga han adressa.no tillatelse til å fortelle historien, samt å bruke hans bilder.

Berit Auseth la en plan etter at hun måtte klatre inn i bilen gjennom passasjerdøra torsdag. Foto: Privat