Mandag morgen kjørte en lastebil ned en gangsti, gjennom et gjerde, over en lekeplass og endte opp rett ved veggen til et privat bolighus på Vikåsen i Trondeim kommune.

- Lastebilen var stjålet. Vi har snakket med eieren, og han hadde satt bilen inn på verksted til EU-godkjenning. Der er den ikke lenger, opplyser operasjonsleder Tore Kyllo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no mandag morgen.

Oppringt av politiet

Tore Brevik er innehaver av Kvisvik varetaxi, som eier lastebilen. Han fikk seg litt av en støkk mandag formiddag.

- Det ble ingen god start på dagen. Jeg fikk en krass telefon fra politiets operasjonssentral i halv ni tida med spørsmål om vi hadde vært ute og kjørt i natt, sier Kvisvik.

- Vi er riktignok på veien hele tiden, men bedriver sjelden kjøring på nattestid, eller i private hager, legger han til, en smule sarkastisk.

Den første tanken som slo Brevik da politiet identifisterte seg på telefonen, var at noe hadde skjedd med en av sjåførene han visste befant seg på veiene.

- «Politiets operasjonssentral» - det høres jo alvorlig ut, så noe sånt setter jo en støkk i deg, forteller han.

Likevel ble det rimelig raskt klart at det ikke dreide seg om en bil betjent av firmaets egne folk.

- Vi har kun fire biler. Dette var den eneste bilen vi ikke hadde kontroll på, for den var inne på verksted, opplyser Brevik.

Frekkhetens nådegave

Etter å ha fått oversikt over situasjonen, ringte Brevik verkstedet og spurte om de savnet en Renault der.

Det svarte de avkreftende til, men da Brevik bad dem se bedre etter, kunne de noe forskrekket konstatere at bilen ganske riktig var forsvunnet. Trolig har det skjedd forholdsvis åpenlyst søndag kveld.

- Noen ansatte ved verkstedet hadde vært innom på et ærend i 22-tiden søndag. Da var det aktivitet rundt bilen. Panseret var åpent og det var personer som holdt på med den. De trodde det var eieren som var der, og tenkte ikke på at det kunne være noe så frekt som et tyveri.

- De satset på å være så åpenlyse at ingen fattet mistanke, og den taktikken lyktes de sannelig godt med, sier Brevik, og legger til at tyvene var rikelig utstyrt med frekkhetens nådegave for å klare å gjennomføre noe slikt.

Uskadd lastebil

Verkstedet der bilen ble stjålet fra har mandag formiddag vært på stedet og hentet bilen. Den var helt uten skader etter nattens ferd på ville veier.

- Det er jo helt utrolig at den ikke er skadet. Det kan i alle fall ikke ha vært snakk om høy hastighet, da, fastslår Brevik. Han priser seg lykkelig over at ingen personer ble skadet i hendelsen.

- Jeg snakket med en kar fra velforeningen angående det ødelagte gjerdet. Han forklaret at veien lastebilen kom, ikke egentlig kvalifiserer som gangvei en gang, mer som en sti, forteller Brevik.

Beboerne i bolighuset der lastebilen stoppet, hørte ingenting i løpet av natten, men ble overrasket av synet mandag morgen.

- Man må jo spørre seg hva de skulle der med lastebilen, undrer Brevik.

Lastebilen var stjålet fra et verksted der den sto inne for EU-godkjenning. Foto: Adresseavisen