Mats Andreassen trakk seg 14. august fra sitt verv som organisatorisk nestleder i Studenttinget ved NTNU i Trondheim.

Til studentavisen Under Dusken sier Andreassen at han følte seg presset til å trekke seg fra vervet.

Det skal ha vært et kritisk brev fra person med stemmerett i Studenttinget fra 13. august som utløste reaksjonen.

- Personen uttrykte stor misnøye med oppførselen min, og mente at jeg hadde oppført meg så kritikkverdig at jeg ikke burde få en ny sjanse, sier Andreassen til dusken.no

Ble bedt om å trekke seg

I brevet, som ifølge avisen er på tre sider, listet personen opp flere påstander om kritikkverdig oppførsel og mistilit.

- Det er alvorlig dersom folk går rundt og er redd for meg, men påstandene kom som lyn fra klar himmel, hevder Andreassen til studentavisen.

Selv hevder han at det bare én gang tidligere er blitt signalisert at noen har hatt problemer med hvordan han utførte vervet sitt.

Etter å ha lest brevet skal han ha kontaktet fag- og forskningspolitisk nestleder, Knut N. Figenschou, for å spørre om det var mulig å løse problemene, eller om det var nødvendig å trekke seg fra vervet.

- Neste dag kom nestlederen inn på kontoret mitt. Han fortalte at Arbeidsutvalget, som han selv leder, hadde diskutert brevet punkt for punkt over en middag. Han sa deretter at han ønsket at jeg skal skulle trekke meg, sier Andreassen til dusken.no

- Trakk seg før saken ble behandlet

Det skal ha forelagt et konkret mistillitsforslag mot Andreassen, men han valgte å trekke seg fra vervet før dette ble behandlet.

Derfor ble aldri Kontrollkomiteen i Studenttinget koblet inn i saken.

- Mistillit er et svært alvorlig virkemiddel, og det skal være snakk om grove brudd på vedtektene til Studenttinget når et mistilllitsforsalg blir rettet mot noen. Innholder i brevet gir uttrykk for at avsender rett og slett ikke liker meg. Slike problemer er mulig å rette opp i, men det er lederen sitt ansvar å ta tak i, sier Andreassen til dusken.no

- Ikke hemmelige møter

Adressa.no har prøvd å få en kommentar fra Figenschou, men blir henvist til leder Elena Bogen Slydal.

Hun forteller at det dreier seg om en personalsak og at hun derfor ikke kan kommentere innholdet i det aktuelle brevet.

Slydal er likevel klar på at Studenttinget har fulgt sine prosedyrer.

- Det er en trist sak. Man vil aldri at saker skal ende sånn, men de forutsetninger vi hadde for å ta saken da den kom, ble den håndtert på best mulig måte, sier lederen og understreker at det alltid er noe 20-åringene i Studenttinget kan ta lærdom av.

- Hva synes du om kritikken fra Andreassen?

- Jeg kan ikke gå inn på detaljer, men det har absolutt ikke vært noen hemmelige møter. Jeg tror virkelighetsoppfatningen for oss som sitter på kontoret i dag og Andreassen sin er litt forskjellig, mener hun.

Slydal hevder at alle vedtekter ble fulgt og at det i ettertid er blitt konkludert med det samme.