- Det er skremmende med tanke på hvilket skadepotensial dette hadde, sier operasjonsleder Wiktor Pedersen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Torsdag klokken 14.02 mottok politiet meldingen hendelsen.

- Innringer forteller at tauet røk under slep av en rød Volvo 240 stasjonsvogn i starten av Byåsveien. Den kom ukontrollert trillende bakover med en taustump i fronten. Den hadde neste trillet på en fotgjenger, opplyser Pedersen.

Uten førerkort

Politiet rykket ut til stedet og fant bilen ved i Arilds gate i Ila. Bilen hadde stanset i en fortauskant ved Elektrikerservice i nabogaten, Ilevollen.

- Vi fant bileieren. Det ser ut til at han ikke har førerkort. Politiet tok beslag i bilnøklene til at noen som har førerkort kan kjøre bilen videre, sier operasjonslederen.

Ifølge politioverbetjent Morten Johnsen ved Sør-Trøndelag politidistrikt var fører av bilen under slep en mann i midten av 20-årene fra Trondheim. Vedkommende er kjent fra politiet fra før av.

- Han er anmeldt, mens fører av bilen som slepet bilen er ikke det, opplyser Johnsen.

Bileier opplyser til adressa.no at bilen aldri var under slep, men at bilen gikk tom for bensin da fører kjørte opp Byåsveien. De måtte derfor la bilen trille bakover for å komme seg ut av veibanen.

Oppretter sak

Politiet omtaler hendelsen som skremmende og oppretter en sak.

- Dette var skremmende med tanke på hvilket skadepotensial hendelsen har. Jeg tenker da først og fremst på liv og helse, men også på materielle skader. Lykkeligvis hadde ikke bilen kommet lang oppi Byåsveien og fikk ordentlig rennefart. Det er alltids lov å slepe en bil, men det må gjøres under kontrollerte former. En må ta høyde for at slepetauet kan ryke. Da må bilen være i en slik stand at den kan stanse selv, bremsene må være i orden, sier Wiktor Pedersen.

Johnsen opplyser at den anmeldte personen ble avhørt på stedet i går.

- Vedkommende vil bli tatt inn til avhør senere, så vil det nok komme en straffereaksjon, sier Johnsen.

Det er foreløpig uklart for han om bilen under slep hadde bremser eller ikke.