Flere butikkjeder har benyttet sjansen til å dumpe prisen på smågodteri i løsvekt i forbindelse med allehelgensaften, eller halloween som mange kaller dagen.

Dette er dagen hvor barn kan kle seg ut og banke på hos vilt fremmede og spørre «knask eller knep». Enten får man godteri eller så deler man ut en rampestrek til de som er gnien. Det kan derfor lønne seg å ha noe søtt på lager fredag kveld.

Bunnpris, Coop Obs, Europris og Rema 1000 har skjønt at mange vil hamstre godteri denne uka og de er nede i 59 kroner kiloen.

Følg Adressa.no på Facebook

LES TEST: Fra godteri til god frokost

- Ekstrem pris

Eilif Gullvåg, hypermarkedssjef i Coop Obs City Syd, forteller at de satte ned prisen på mandag.

- Det er veldig mye godteri for veldig lite penger. Prisen er ekstrem, mener han.

- Det er ingen grunn til å reise til Sverige for å hamstre godteri til halloween, legger han til.

Påsken er også kjent for å være smågodteri-høytid, men nå har også halloween befestet sin posisjon.

- Smågodteri er en god kampanjevare. Vi kjøper inn ekstra og skal ha rikelig med godteri helt til lørdag kveld, sier Gullvåg.

Økt salg

På Rema 1000 på Tiller forteller nestleder Christian Øvereng at de bruker å ha samme pris som konkurrentene på smågodteri.

- Salget av smågodteri har selvsagt økt de siste dagene. Det er både på grunn av den lave prisen og på grunn av halloween, mener han.

Øvereng mener folk handler mer av smågodteriet så lenge prisen er så lav.

- Det er alle slags personer som kjøper smågodteri. Det er sikkert noen som skal spise selv, mens andre skal gi bort fredag kveld, sier han.

Flere dagligvarebutikker dumpet prisen på smågodteri like før halloween. Foto: CAMILLA KILNES
camilla kilnes