På Leangen legger de fryserørene på det som skal bli den nye hurtigløpsbanen for skøyter. Den opprinnelige planen var å åpne skøytebanen 15. november, men nå mener Trondheim kommune at banen blir klar først én måned senere.

For elevene som har valgt toppidrett skøyter ved Heimdal videregående skole er ikke dette gunstig. De sju elevene og læreren må nå i høstsemesteret ta turen til Fosenhallen i Bjugn for å trene.

Håper ikke det påvirker rekrutteringa

Sør-Trøndelag skøytekrets er usikker på om forsinkelsene får noen innvirkning på rekrutteringsarbeidet.

- Vi håper ikke det. De som ikke har gått på skøyter før, må vi prøve å ta tak i etter nyttår, sier Lars Kaarsberg Brechan, ansvarlig for hurtigløp i Sør-Trøndelag skøytekrets.

Trondheim kommune håper heller ikke at dette vil få konsekvenser for rekrutteringen til skøytesporten.

- Nå har vi hatt et anlegg her på Leangen som har vært nokså dårlig de siste fem-ti årene. Nå får vi et bra og moderne anlegg som gjør at vi får flere skøyteløpere over tid, understreker Roald Nyborg, rådgiver ved enhet og friluftsliv i Trondheim kommune.

Dyrere trening

For Heimdal videregående skole blir det ekstra utgifter på grunn av forsinkelsene med banen.

- Vi har regnet ut at en tur til Bjugn koster oss 4000 kroner tilsammen hver gang. Så det kan bli et betydelig beløp tilslutt, sier Astrid Vårvik Nordheim, skøytelærer toppidrett ved Heimdal videregående skole.

Trondheim kommune bekrefter at det har kommet inn en søknad om økonomisk kompensasjon fra skolen, men kan ikke kommentere det ytterligere.

Stevnene flyttes

Tre løp var opprinnelig planlagt på Leangen før jul. Nå er det ene avlyst og to andre skøyteløp blir flyttet til Fosenhallen i Bjugn.

- Dette får bli en julegave til oss i skøytemiljøet, sier Brechan.