Natt til lørdag brant det i en fire etasjer høy boligblokk i Skansegata i Trondheim. 17 personer ble evakuert, og to av dem ble sendt til St. Olavs Hospital med en ambulanse.

TO MÅTTE REDDES UT: Se bildene fra brannen

SE VIDEO: - De vinket til oss

Lørdag kveld opplyser sykehuset i en pressemelding at en kvinne (27) og en mann (31) har pådratt seg lettere skader. De mottar fortsatt behandling.

Røykla bydel

Brannen hadde satt seg i takkonstruksjonen på bygget, og den førte til stor røykutvikling. Mens Trøndelag brann- og redningstjeneste kjempe mot flammene ble deler av Bakklandet, Møllenberg og Pappenheim røyklagt.

Flere personer ble reddet ut fra leilighetsblokka.

Utbruddet ble varslet klokken 02.30 og først i femtiden hadde brannvesenet fått kontroll over situasjonen.

De 15 personene som ble evakuert ble i første omgang kjørt til hotellet Royal Garden. Lørdag kveld ble det kjent at de ikke får flytte tilbake umiddelbart.

- Det er såpass store vannskaper i alle boenheter at de ikke kan flytte tilbake nå, sier operasjonsleder Bjørn Handegard ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Får ikke flytte hjem

En stund fryktet man at takstein skulle rase fra blokka. Sperringene rundt bygården er imidlertid fjernet. Et vaktselskap vil passe på brannstedet inntil det kan bli gjennomgått.

Brannårsaken er ikke kjent, men kriminalteknikere vil undersøke bygget. Dette skjer ikke før mandag. Den øverste etasjen i bygget betegnes som totalskadd.

- Vi kjenner ikke til hvor i den øverste etasjen brannen startet. Forsikringsselskapet tørker nå ut leilighetene og driver med restverdisikring, sier operasjonsleder Handegard.