Det opplyste førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes under sin innledning i drapssaken som går i Sør-Trøndelag tingrett.

- Avdøde blir sannsynligvis lagt på tvers på denne rullestolen, så satte NN (navnet på den tidligere drapssiktede kvinnen i saken) seg oppå avdøde, sa Soknes.

Han fortalte videre at den tiltalte 48-åringen syklet ved rullestolen.

Hadde rullestol utenfor leilighet

48-åringen er tiltalt for drapet på Falck Danielsen, mens saken mot hans daværende 35 år gamle samboer ble henlagt i sommer.

Hun er rullestolbruker, og hadde den eletriske rullestolen sin stående utenfor leiligheten hvor drapet skjedde natt til torsdag 16. januar i år.

Prøvde å åpne kumlokk

Sammen skal tiltalte og hans daværende samboer ha fraktet drapsofferet til Marinen med den elektriske rullestolen. Dette er en strekning på halvannen kilometer. Deler av turen gikk i Trondheim sentrum.

- De stopper der gangstien stanser og gjorde et forsøk på å et åpne kumlokk. Da de ikke lyktes med det, ble avdøde kastet i elva. De dro deretter fra stedet, sa Soknes.

Han opplyste at de videre gikk over Elgeseter bru. Fra Studentersamfundet dro de videre til Heimdalsområdet.

- Etter noen dager ble avdøde funnet ved Bakke bru. Der hadde hun hektet seg fast i noen stolper, sa Soknes.

Offerets samboer dro

Da drapet skjedde i leiligheten, mener påtalemyndigheten at kun den tiltalte 48-åringen og hans 35-årige samboer var til stede i leiligheten i Kjøpmannsgata sammen med Vibeche Sofie Falck Danielsen (48). Tidligere på kvelden var også to andre menn i leiligheten: Falck Danielsens samboer (52) og hans kamerat. De forlot imidlertid leiligheten før midnatt og dro til Møllenberg, ifølge Soknes. 52-åringen har tidligere opplyst til adressa.no at de dro for å skaffe gitarstrenger.

- De to er borte i to-tre timer fra leiligheten. Og det er i den perioden at drapet begås. Da de kommer tilbake er Vibeche Sofie Falck Danielsen død, sa Soknes.

Han opplyste videre at det ble brukt rusmidler og alkohol i leiligheten, samt at det ikke var noe som tyder på at det var ufred eller slåssing på ettermiddagen og frem mot natten.

Senger på høykant

Soknes viste i sin innledning en 360 graders bildevisning av leiligheten hvor drapet skjedde. Han viste blant annet et bilde av soverommet i boligen.

På bildene kan man se at to senger sto på høykant på soverommet. Statsadvokaten beskrev at de hadde funnet spor av blod på den ene veggen i soverommet. Denne veggen var vasket da politiets kriminalteknikere undersøkte åstedet.

Fant øks i skuvseng

Førstestatsadvokaten opplyste også at det var funnet en øks i en skuvseng på stua.

Ifølge gjerningsbeskrivelsen i tiltalen skal 48-åringen natt til 16. januar i år ha hogget og stukket Vibeche Sofie Falck Danielsen i hodet og halsen med et skarpt redskap, trolig en øks.

Hun ble blant annet påført kraniebrudd og brudd i venstre kragebein, samt stikk- eller skjæresår på begge sidene av halsen. Kvinnen døde av forblødning, ifølge tiltalen.

Etter at Falck Danielsen døde skal tiltalte ha mishandlet liket. Ifølge påtalemyndigheten skal han ha skåret eller hogget av henne høyre lillefinger.