Straffesaken mot 48-åringen startet i Sør-Trøndelag tingrett mandag, etter drapet på Vibeche Sofie Falck Danielsen i januar.

Der vitnet hans tidligere samboer (35), som var med på å frakte liket fra åstedet i Kjøpmannsgata til Marinen, etter at 48-åringen skal ha drept Falck Danielsen i midten av januar.

- Fikk sjokk

I tillegg til drapet er 48-åringen tiltalt for å ha mishandlet liket.

Ifølge gjerningsbeskrivelsen i tiltalen skar eller hogget 48-åringen av høyre lillefinger til Falck Danielsen etter at hun døde.

I tingretten fortalte hans daværende samboer (35) at 48-åringen skal ha gjort dette for å skaffe seg en suvenir.

- Jeg fikk sjokk da jeg hørte det, da jeg fikk vite at lillefingeren var en suvenir, sa 35-åringen da hun vitnet i tingretten.

Nekter for mishandling

Hun forklarte videre at hun ikke visste hvordan hun skulle håndtere situasjonen.

48-åringen har nektet straffskyld for å ha kuttet av fingeren av Falck Danielsen. Han vet ikke om han erkjenner straffskyld for drapshandlingen.

Med bakgrunn i at tiltalte ikke vet om han utførte drapet, stilte førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes tiltalte spørsmål om hvorfor han kunne si at han ikke mishandlet liket, da tiltalte forklarte seg i tingretten.

- Det er såpass spesielt, svarte 48-åringen.

- Jeg skal ikke raljere. Men synes du det er mindre spesielt drepe enn å ta en finger fra et lik? Du er sikker på at du ville husket hvis du klippet av fingeren. Oppfatter jeg deg riktig? spurte Soknes.

- Ja, svarte 48-åringen.

Spurte om blodspor

Det kom tidligere frem under vitnemålet at 35-åringen hadde en rød t-skjorte på seg denne natten, hvor det ble påvist blodspor fra den drepte. Dette tok forsvarer Christian Wiig tak i under sin utspørring av 35-åringen, og lurte derfor på om hun var til stede da Vibeche Sofie Falck Danielsen ble drept.

- NN (navnet på 35-åringen). Jeg legger ikke skylden på deg, men var du til stede mens NN (navnet på tiltalte) var der?

- Nei, jeg var ikke i samme rom en gang, sa 35-åringen.

Vibeche Sofie Falck Danielsen ble drept i januar i år. Foto: privat