I februar er det på nytt klart for Internasjonal Studentfestival i Trondheim (Isfit) og nærmere 500 internasjonale studenter forventes til byen.

For å hjelpe studenter som risikerer å møte snø for første gang i sitt liv, startes aksjonen «Varm en deltaker – strikk til ISFiT 2015».

- Veldig mange av de internasjonale studentene har ikke vært et sted der det er kaldt, etter vår standard. Vi skal ha skidag og mye forskjellig, så vi ser at det er et behov for at de får varme klær, sier Benedicte Midthaug Torsvik som er en av initiativtakerne bak strikkeaksjonen.

Følg adressa.no på Facebook

- Trenger hjelp

Festivalen har tidligere samlet inn klær til gjestene sine, men ønsker nå at studentene skal få et minne for livet.

- Det er votter som det står Isfit på og luer og sokker med samme farge. Målet vårt er å samle inn totalt 500 sett, sånn at alle får votter, lue og sokker. For å få det til trenger vi hjelp fra hele Trondheims befolkning, beskriver hun.

Mandag kveld arrangerte de strikkekveld på Edgar Kafé for å sparke i gang aksjonen.

- Mange er giret

De satser på en strikkekveld også i januar, og forteller at interessen er stor.

- Vi trenger hjelp, men jeg håper virkelig at vi får det til. Det er totalt 1500 plagg som skal strikkes, men mange innad er giret på å strikke. Det er flere som skal spørre sine bestemødre og mødre, og noen fedre sier at de kan tenke seg å strikke også, sier Midthaug Torsvik.

Blir det snø under Isfit? Følg VærAdressa

Det er særlig på den faste skidagen at de varme klærne til de internasjonale studentene kan bli nødvendig.

- Mange av dem opplever å stå på ski og møte snø for første gang. Da kan dette være med på å gi folk et minne for livet. Noe konkret de kan ta med seg hjem, mener hun.

Isfit blir arrangert annethvert år og er avhengig av at trondhjemmere åpner opp hjemmene sine.

- Vi trenger masse verter. De internasjonale studentene skal bo hjemme hos trondhjemmere mens de er i byen og vi trenger derfor hjelp fra folk som kan stille opp med soveplass.

Trenger du oppskrifter på hvordan du strikker? Se sokkeoppskrift, lueoppskrift og votteoppskrift.