Politiet fikk klokken 02.00 natt til fredag melding om brann i skitrekket i Vestlia mellom Steinan og Nardo i Trondheim. Flere enheter fra brannvesenet rykket ut til stedet, hvor en bygning nederst i bakken sto i full fyr. Politiet var også raskt på stedet ifølge krimvaktleder Bård Jacobsen.

- Vi kom dit klokka 02.04. Da var det full fyr, og det er vanskelig å si hvor lang tid det tok før bygningen sto i brann, sier han til adressa.no.

Brukte hunder i søk

Politiet sendte en hundepatrulje til stedet for å søke spor, men dette førte ikke til noen pågripelser. Fredag formiddag ble det sendt krimteknikere til stedet, og de har funnet en del interessante spor.

- Brannen har høyst sannsynlig startet på utsiden i nærheten av ei trapp. Det er ingen elektriske installasjoner i dette området. Vår teori er at brannen er påsatt, sier Jacobsen.

Det var ingen som kom til skade i brannen ifølge Jacobsen. Tykk røyk la seg over Vestlia borettslag og nærliggende boliger.

Kan ha oppsøkt brannen

Politiet er svært interessert i vitneobservasjoner i forbindelse med brannen.

- Det kan være observasjoner fra i går kveld og mens brannen pågikk. Vi vet av erfaring at folk som tenner på en brann, gjerne oppholder seg i nærheten og følger med utviklingen, sier Jacobsen.

Da det brant som verst, kunne man høre flere høye smell bra brannområdet.

- Det vi tror er at det er merkespraybokser som har ligget i bygningen. Disse sprayboksene brukes til å lage et merke i snøen. De har trolig forårsaket smellene, sier krimvaktlederen.

Fant brente aviser

Det ble også funnet spor etter brente aviser, og de hører ikke naturlig hjemme på utsiden av bygningen ifølge Jacobsen.

Det skal ikke være noe overvåkningskamera i området.

For én måned siden var det mistanke om ildpåsettelse i Hoeggen kirke som ligger i nærheten.

- Er det grunn til å frykte at det går en pyroman i området?

- På bakgrunn av denne hendelsen, så vil jeg ikke si det. I de andre tilfellene av branner vi har hatt i det siste, så vet jeg ikke statusen på disse, sier Jacobsen.

Politiet satte opp sperring rundt brannstedet. Foto: politiet
Krimteknikere tror det er sannsynlig at brannen er påsatt. Foto: politiet
Brannen begynte i nærheten av inngangspartiet. Foto: politiet
Tykk røyk la seg over Vestlia borettslag etter at brannen var slukket. Foto: Joakim Slettebak Wangen