Responsen har vært stor etter at Åshild Vevang kontaktet adressa.no for å gi bort gavekortet på trafikalt grunnkurs som hun hadde vunnet.

Vevang, som selv har førerkort, sa at det viktigste for henne var at grunnkurset gikk til noen som av økonomiske årsaker virkelig trengte det.

- Vanskelig å velge

Rundt 30 personer sendte e-post til adressa.no og forklarte hvorfor de hadde bruk for et trafikalt grunnkurs.

Åshild Vevang fikk alle e-postene. Det ble et vanskelig valg. Mange kunne hatt behov for gavekortet av årsaker som dårlig økonomi og forsørgeransvar.

- Jeg setter stor pris på alle som er så åpne. Flere av historiene var rørende, og det var vanskelig å velge, sier Vevang.

Dermed valgte hun ut noen e-poster, og trakk ut en person blant disse via loddtrekning.

Følg adressa.no på Facebook

- Tuller du??

Den personen er Ida Johansen (20). Det var moren Gunn Berit som meldte datteren på. Moren forteller at Ida blir 21 år i desember og har nesten spart opp til førerkortet, men mangler litt.

- Hun er en super storesøster som stiller opp som barnevakt og hjelper masse til hjemme. Siden jeg er kronisk syk ville dagene våre blitt enda lettere om Ida hadde hatt sertifikatet. Da ville hun kunne gjort ærender og hjulpet oss med henting og bringing. Mest av alt synes jeg hun fortjener det fordi hun har et stort hjerte, sier moren, som forklarer at Ida alltid hjelper andre.

- En dag hun var på jobb så hun en ung jente som satt utenfor og tigget. Det var veldig kaldt ute, og Ida så at det var en kamp å stå der. Med sine siste kroner kjøpte hun lue, votter og skjerf til jenta og ga henne resten hun hadde i kontanter. Dette er slik hun er- hun elsker å gi og hjelpe, skriver Idas mor.

- Trafikalt grunnkurs? Tuller du?? var en glad Idas første reaksjon da adressa.no ringte henne om gavekortet.

- Jeg har jo spart opp en del til førerkort, men mangler noen tusen. Dette var kjempehyggelig! Jeg ble helt satt ut - tusen takk! sier Ida Johansen, som ikke ante noe om at moren hadde meldt henne på.

Følg adressa.no på Instagram