Bygningen som fungerte som varmebod, kiosk og kontrollrom i Steinan skitrekk ble natt til fredag totalskadd i en eksplosjonsartet brann.

Skitrekket ligger i Vestlia i Trondheim.

30 år i drift

Senere fredag ettermiddag ble det kjent at krimteknikerne mistenkte at brannen var påsatt. Det ble blant annet funnet forkullede aviser på utsiden, i nærheten av trappa.

Driftsleder Johan-Martin Danielsen ved Steinan skitrekk opplyser at tilbudet ble åpnet i 1984. Skitrekket har vært til stor glede, spesielt barn og unge i nærområdet.

- Jeg har jobbet frivillig med dette i 15 år. Da jeg hørte om dette i morges så var mine første reaksjoner vantro og sjokk, sier han.

Berget heisen

Politiet forsøkte å ringe Danielsen i natt, men han tok ikke telefonen. Han møtte politiets krimteknikere på stedet tidligere i dag.

- Det var et utrolig trist syn. Othilienborg IL har driftet dette trekket på dugnad, og jeg tør ikke tenke på antallet dugnadstimer som ligger bak det. Men det betyr jo ikke så mye nå, sier han.

Selv om det så veldig mørkt ut, mener Danielsen at det finnes lysglimt i tunnelen.

- Heisen berget, og med enkle grep tror jeg vi kan få skitrekket til å fungere i vinter. Vi trenger fortsatt et kontrollrom, forklarer Danielsen.

Følg Adresseavisen på Instagram

Følg Adresseavisen på Facebook

Ber brannstifter melde seg

Han mener at man kunne se at brannen var påsatt med det blotte øyet.

- Det er en trist tanke for oss og ungene som bruker skitrekket, men det er aller mest trist for personen som står bak. Jeg ber om at denne personen melder seg, og får profesjonell hjelp, sier han.

Tykk røyk la seg over Vestlia borettslag og nærliggende boliger. Men ingen kom til skade i brannen.

- Hvorfor skal noen ødelegge noe som er laget for barn og unge. Det er uforståelig for meg, sier han.

- Hva tenker du om at det kan være en brannstifter i nærområdet?

- Det finnes mange gærninger rundt omkring, og jeg kan ikke tillate meg å være bekymret for at noen skal tenne på huset mitt. Det er ikke noe jeg kan forhindre, sier han.

- Det viktigste her er at det var en bygning som brant. Den kan erstattes, sier han.

Brannen begynte i nærheten av inngangspartiet. Foto: politiet
Her er krimteknikerne i sving i brannruinene. Foto: Johan-Martin Danielsen