- Det har kommet opplysninger om at en kvinne, som kan være den savnede, befant seg i Midtbyen natt til lørdag 1. november, sier politiførstebetjent John Ola Volden ved Sentrum politistasjon i Trondheim, som leder etterforskningen av saken.

Sett i Munkegata

Et vitne har opplyst til politiet at vedkommende så en dame, som lignet den savnede, i 04.30-tiden i Munkegata ved Bunnpris og 7-eleven.

- Denne kvinnen krysser Munkegata og går mot restauranten Bari. Hun går nedover Munkegata, men vi vet ikke om hun går til høyre inn Thomas Angells gate eller Olav Tryggvasons gate, sier Volden.

Politiet har de siste dagene var innom mange butikker i sentrum for å hente inn overvåkningsvideoer.

- Denne vitneobservasjonen er bakgrunnen for at vi nå har brukt to dager på å lete etter overvåkningsbilder. Det er viktig for oss å få en bekreftelse eller en avkreftelse på om dette er den savnede. Det er ennå for tidlig å si om vi har funnet videoer av denne kvinnen, sier Volden.

Vurderer å beslaglegge harddisker

Det er imidlertid et problem for politiet at overvåkningsvideoer gjerne slettes etter sju dager. Om politiet nå finner overvåkningskameraer, som er rettet mot det aktuelle området hvor den siste vitneobservasjonen ble gjort, og hvor filmene er slettet. Da kan det bli aktuelt å beslaglegge harddiskene fra bedriftene.

- Det er mulig vi da prøver å gjenskape de slettede filene, sier Volden.

Hadde bæreposer

Vitnet politiet har informasjonen fra, snakket med kvinnen denne natten, og har gitt følgende beskrivelse av henne:

- Kvinnen vi gjerne vil ha informasjon om er 30-35 år, slank, har ovalt ansikt og utenlandsk utseende. Hun hadde et gjennomsiktig sjal over hodet og brunaktig hår med flere lyse striper i panneluggen. Hun var iført dongeribukse, bar på hvite bæreposer og snakket ikke norsk, sier Volden.

Han opplyser at det er flere trekk ved beskrivelsen som stemmer overens med den savnede rumenske firebarnsmoren.

- Hvis noen har observert en kvinne som ligner på denne beskrivelsen, er vi veldig interessert i å få vite det, sier Volden, og opplyser at tips kan ringes inn på 02800.

Den rumenske kvinnen var sammen med sin venninne på en fest i Østbyen natt til 1. november. Venninnen skal etter hvert ha forlatt huset, og hevder at 31-åringen og huseieren, en mann i 50-årene, ble igjen i boligen. Huseier derimot har fortalt politiet at begge kvinnene forlot festen sammen. Mannen er siktet for falsk forklaring.

- Om denne kvinnen er den savnede har vi et nytt utgangspunkt i letingen, Trondheim sentrum og ikke Østbyen, sier Volden.

- Rumensk politi har lett

Politiet venter fortsatt på å få gjort formelle avhør med kvinnens ektemann i Romania. Gjennom politiets sambandsmann i bulgarske Sofia jobber politidistriktet for å få hjelp fra rumensk politi med dette.

Volden opplyser imidlertid at rumensk politi nå har lett etter kvinnen på kjente adresser i Romania uten å finne henne der.

Den savnede rumenske firebarnsmoren er fortsatt ikke funnet, men politiførstebetjent John Ola Volden opplyser at politiet nå jobber med å sjekke en ny vitneobservasjon i Trondheim sentrum. Foto: VEGARD EGGEN