Fregatten KNM «Fridtjof Nansen» holder vanligvis til hos Haakonsvern orlogsstasjon i Bergen. Fredag formiddag var den på besøk i Trondheimsfjorden, og det gikk ikke upåaktet hen. Adressa.no fikk raskt tilsendt flere tips om det uvanlige besøket.

Flere fartøy involvert

Talsmann og oberstløytnant Ivar Moen ved Forsvarets Operative Hovedkvarter (FOH) opplyser til adressa.no at det har vært en større samøvelse i Trondheimsfjorden fredag formiddag.

- I tillegg til «Fridtjof Nansen», var det også et fartøy fra lokalt sjøheimevern og Kystvaktas KV «Njord» som deltok i øvelsen, sier Moen.

Et vitne forteller adressa.no at det militære personellet også var bevæpnet under øvelsen.

- Det er ikke overraskende at de trente med våpen, men jeg vil ikke si noe mer om hva slags scenario de trente på. Men det er viktig at vi trener på tvers av fagområder og at vi drar til ulike steder i Norge, forteller Moen.

Følg Adresseavisen på Instagram

Følg Adresseavisen på Facebook

- Må være kjent i farvannet

Forsvaret i Norge er såpass lite i internasjonal sammenheng at de enhetene man har, må være godt koordinert.

- Da får man utnyttet synergien i disse avdelingene på best mulig måte. Dessuten er det viktig at KNM «Fridtjof Nansen» kan operere langs hele kysten, og de må være kjent i disse farvannene og beherske de utfordringene som finnes , sier Moen.

KNM «Fridtjof Nansen» vil ligge til kai i Trondheim gjennom helga.

Øvelsen foregikk på fredag formiddag. Foto: adressa.no-tipser
Kystvakta, Sjøforsvaret og Sjøheimevernet deltok i øvelsen. Foto: adressa.no-tipser