Politiførstebetjent John Ola Volden vil gjerne ha opplysninger om en kvinne som natt til 1. november i 04.30-tiden gikk i Dronningens gate i Trondheim. Dette kan være den savnede rumenske kvinnen. Foto: VEGARD EGGEN

Den 31 år gamle kvinnen har vært savnet siden 1. november. Politiet i Trondheim jobber like intensivt med saken, og bare i dag har 20 politifolk vært involvert.

Dårlig video

Etterforskerne har de siste dagene jobbet mye med å skaffe overvåkningsbilder fra Trondheim sentrum. Dette etter at det kom opplysninger om at en kvinne, som lignet den savnede, befant seg i Midtbyen natt til lørdag 1. november i 04.30-tiden. Vitneobservasjonen var gjort i Munkegata, og politiet vil gjerne ha en bekreftelse eller en avkreftelse på om dette er den savnede rumenske kvinnen. Nå har etterforskerne sikret seg en overvåkningsvideo fra en butikk i Dronningens gate, som kan vise personen som vitnet så i Munkegata. Men politiet klarer ikke å se om det er den savnede 31-åringen som er fanget på filmen.

- På videoen ser vi en person som er forenelig med kvinnen som er observert i Munkegata, men vi sliter med kvaliteten på filmen. Derfor har vi sendt den til et ekspertfirma på Østlandet for å få den utbedret. Kvinnen går bortover Dronningens gate mot Nordre gate i 04.30-tiden, sier politiførstebetjent John Ola Volden ved Sentrum politistasjon i Trondheim, som leder etterforskningen av saken.

Har beslaglagt harddisker

Volden uttalte fredag at kvinnen, som var observert i Munkegata, kan ha tatt til høyre inn Thomas Angells gate eller Olav Tryggvasons gate.

- Men hun kan også ha gått oppover og inn i Dronningens gate, sier Volden, og understreker at politiet svært gjerne vil ha tips om noen har sett kvinnen med dette signalementet:

30-35 år, slank, med ovalt ansikt og utenlandsk utseende. Hun hadde et gjennomsiktig sjal over hodet og brunaktig hår med flere lyse striper i panneluggen. Hun var iført dongeribukse, bar på hvite bæreposer og snakket ikke norsk.

Politiet håper det også finnes flere videoopptak som kan gi dem spor å jobbe etter. adressa.no har tidligere skrevet at det har vært et problem i saken at overvåkningsvideoer gjerne slettes eller blir overskrevet etter sju dager. Etterforskerne har på grunn av dette beslaglagt harddisker fra enkelte bedrifter, og håper å kunne gjenskape de slettede videofilene, opplyser Volden.

Var på fest

Den savnede kvinnen var sammen med sin venninne på en fest i Østbyen natt til 1. november. Venninnen skal etter hvert ha forlatt huset, og hevder at 31-åringen og huseieren, en mann i 50-årene, ble igjen i boligen. Huseieren derimot har fortalt politiet at begge kvinnene forlot festen sammen. Mannen er siktet for falsk forklaring, men stiller seg uforstående til siktelsen.

Den rumenske 31-åringen har ikke vært sett siden denne natten.

Volden etterlyste i går et vitne i forsvinningssaken. Dette er en mann med sykkel som skal ha snakket med venninnen til den savnede 31-åringen et sted mellom Rosenborg og Solsiden natt til 1. november.

- Mannen er ikke mistenkt for noe, vi ønsker bare å snakke med ham, sa Volden i går.

Venninnen har selv opplyst at hun hadde problemer med å finne veien ned til busstoppen ved Solsiden, hvor hun senere tok en buss. Hun skal ha spurt mannen med sykkelen om veien. Politiet ønsker å få fastslått når og hvor denne samtalen fant sted, for å få enda bedre oversikt over når ting skjedde den aktuelle natten, forklarer politiførstebetjenten.

Mannen med sykkel har fortsatt ikke meldt seg tirsdag ettermiddag.