Det er mannen som meldte den rumenske firebarnsmoren savnet for snart en måned siden, som gjenforteller kvinnens beskrivelse av de siste tiden. Han var med da politiet fant henne i Oslo i formiddag. Mannen, som er gift med en slektning av 31-åringen, forteller at de er svært lettet over at hun er i live.

- Hun så ok ut da vi traff henne, men hun fortalte at hun hadde gjennomgått et helvete, sier mannen, som var sterkt medvirkende til at hun ble funnet i dag.

Gjenkjent i Oslo

I går kveld skal mannen nemlig ha snakket med en venn i Oslo. Han fortalte denne vennen om den savnede 31-åringen og fikk vist ham et bilde av firebarnsmoren.

- Etter å ha sett bildet, sa vennen min at han mente å ha sett henne i Oslo. Men han var ikke 100 prosent sikker. Han visste imidlertid fra andre at kvinnen han trodde dette var, hadde fire barn, sier mannen.

Vennen hadde i tillegg hørt hvilken by denne kvinnen kom fra i Romania. Da dette stemte overens med hjembyen til den savnede 31-åringen, kastet mannen seg i bilen.

Varslet politiet

- Jeg kjørte til Oslo med en gang, og ringte samtidig politiet. Dette var i 19-20-tiden tirsdag, sier mannen.

I dag bisto han politiet da de fant henne i 11-tiden, og fungerte blant annet som tolk for tjenestemennene.

- Det ble et godt samarbeid med politiet, sier han.

Hva som har skjedd med 31-åringen, og hvordan hun havnet i Oslo vet ikke mannen.

Da adressa.no intervjuet mannen i forbindelse med forsvinningssaken i midten av november fortalte han at 31-åringen kom til Trondheim i sommer for å bo hos ham og kona. Han skulle ta seg av de to barna hans som au pair. I tillegg lette hun etter ekstrajobb, men så langt uten hell.

Tidligere i kveld opplyste politiadvokat Hans Vang ved Sør-Trøndelag politidistrikt at to menn er pågrepet og siktet for frihetsberøvelse eller medvirkning til dette. Mennene ble arrestert i Oslo.