Den rumenske firebarnsmoren, som ble meldt savnet etter en fest i en bolig i Østbyen i Trondheim 1. november, kom til rette i Oslo i går.

Kvinnen, som ble fraktet med fly til Trondheim i går kveld, blir i dag avhørt ved Sentrum politistasjon.

- Vi hadde håpet å få avhørt også de to siktede i dag, men ulike årsaker gjorde at det ikke var mulig å få de siktede til Trondheim før i ettermiddag, noe som gjør at avhøret må utsettes til i morgen, forteller politiførstebetjent John Ola Volden ved Sentrum politistasjon.

Han opplyser at den ene av de siktede er afrikaner, mens den andre er fra et ikke-vestlig land. - Sistnevnte hadde ikke identifikasjonspapirer på seg da han ble pågrepet og vi arbeider nå med å bringe identiteten hans på det rene, sier Volden.

De to siktede ble pågrepet i et «lokale» i Oslo. - Jeg kan bekrefte at pågripelsen ikke skjedde i en bolig eller i en lelilighet, men jeg har ingen ytterligere opplysninger om hva slags lokale dette er. Ingen av de to pågrepne er eiere av lokalet, forteller politiførstebetjenten.

I forbindelse med etterforskningen av forsvinningssaken tidligere i november, ble eieren av huset hvor kvinnen ble sett siste gang før hun forsvant siktet for falsk forklaring.

Årsaken var at huseierens forklaring ikke samsvarte med forklaringen til en venninne av den 31-årige rumenske kvinnen, som var sammen med kvinnen like før hun forsvant.

Kvinnens venninne hevdet hun forlot huset i Østbyen alene og at den 31-årige kvinne ble igjen, mens huseieren sa til politiet at begge kvinnene forlot huset samtidig.

- Vi vil vurdere siktelsen av mannen på nytt etter å ha gjennomgått avhøret av 31-åringen, sier Volden.