- Jeg har hatt en kort samtale med klienten min per telefon i kveld. Han erkjenner ikke straffskyld, sier advokat Amir Mirmotahari, som forsvarer mannen.

- Etter en samtale med en politibetjent i Trondheim, oppfatter jeg det slik at fornærmede skal ha blitt bortført fra Trondheim og kjørt til Oslo. Klienten min sier at han aldri har vært i Trondheim, og skjønner ikke noe av denne saken. Dette vil fremgå når politiet sjekker telefonlogg og basestasjoner. Om noen har bortført kvinnen fra Trondheim til Oslo, er ikke han rett mann, sier Mirmotahari, som ennå ikke har sett siktelsen eller andre dokumenter i saken.

Klienten hans skal avhøres på fredag.

Avhøret ferdig

Politiavhøret av den rumenske firebarnsmoren, som kom til rette i Oslo onsdag, har pågått store deler av dagen, og er nå over, opplyser politiførstebetjent John Ola Volden ved Sentrum politistasjon. Han leder etterforskningen av saken.

Volden ønsker ikke å kommentere innholdet i forklaringen til kvinnen. Han vil heller ikke kommenterer advokat Mirmotaharis opplysninger om en eventuell bortføring fra Trondheim.

Pågrepet i et lokale

De to pågrepne mennene i 20-årene er siktet for frihetsberøvelse av den rumenske 31-åringen, eller medvirkning til dette. Volden opplyste tidligere i dag at den ene av de siktede er afrikaner, mens den andre er fra et ikke-vestlig land. Tore Angen er oppnevnt som forsvarer for den førstnevnte, og planlegger å møte klienten fredag.

To etterforskere fra Sentrum politistasjon i Trondheim møtte den rumenske kvinnen i Oslo i går formiddag, etter at hun kom til rette. I etterkant av dette ble de to siktede pågrepet i et lokale i Oslo, som 31-åringen påviste til politiet, opplyser politiet.

Vil vurdere siktelse

Den rumenske firebarnsmoren ble meldt savnet etter en fest i Trondheim 1. november. Hun var sammen med sin venninne på denne fest i Østbyen. Venninnen skal etter hvert ha forlatt huset, og hevder at 31-åringen og huseieren, en mann i 50-årene, ble igjen i boligen. Huseieren derimot har fortalt politiet at begge kvinnene forlot festen sammen. Mannen ble etter dette siktet for falsk forklaring.

Politiet har imidlertid den siste uken rettet etterforskningen mot Munkegata og Trondheim sentrum, etter at et vitne mente å ha sett kvinnen der natt til 1. november i 04.30-tiden. Det var inntil kvinnen ble funnet i Oslo i går.

Politiadvokat Hans Vang har opplyst at han vil vurdere siktelsen mot huseieren etter at han har gjennomgått avhøret av 31-åringen.