I februar er det igjen klart for Internasjonal Studentfestival i Trondheim (Isfit) og da forventes det at opp mot 500 internasjonale studenter melder sin ankomst.

For to uker siden startet aksjonen «Varm en deltaker – strikk til ISFiT 2015».

Tanken er at deltakerne skal være sikret varme klær og dermed bli godt rustet til å møte klimaet i Norge, som er fremmed for mange av dem.

- Trenger hjelp

Festivalen har tidligere samlet inn klær til gjestene sine, men ønsker nå at studentene skal få et minne for livet og samtidig være varme.

Planen er å samle inn 500 sett votter, luer og sokker med Isfit-motiv på.

De har allerede arrangert strikkekafé og gått bredt ut med en oppfordring til Trondheims befolkning om å ta frem strikketøyet.

- Det har gått veldig bra så langt. Oppskriftene er lastet flere hundre ganger og vi ser at dette er et prosjekt som virkelig engasjerer folk, sier Benedicte Midthaug Torsvik som er en av initiativtakerne til adressa.no.

- Kommer dere i mål med 500 sett?

- Vi har fått mange henvendelser og har hatt en god start, men vi trenger fremdeles veldig mye hjelp. Dette er et ambisiøst prosjekt, erkjenner hun.

Følg adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Instagram

- Ambisiøst prosjekt

Strikkeoppskriften er allerede lastet ned rundt 500 ganger av folk utenfor organisasjonen, men det er usikkert hvor mange av disse som faktisk blir fullført og hvor mange plagg personene planlegger å strikke.

- Vi har ikke begynt innsamlingen ennå. Folk må få tid til å strikke først, men flere har allerede tatt kontakt med oss for å høre hvordan de kan levere ting de har strikket. Jeg håper likevel at enda flere vil hjelpe oss, sier Midthaug Torsvik.

- Hvordan skal folk levere til dere?

- Det blir en ny strikkekafé i januar og der vil vi ha en innsamling. Ellers går det an å sende det i posten til Isfit eller ta kontakt med oss på Facebook, forklarer hun.

Trenger du oppskrifter på hvordan du strikker? Se sokkeoppskrift, lueoppskrift og votteoppskrift.