Innherredsveien og Persaunkrysset i Trondheim har i lengre tid vært stengt på grunn av ombygging. Bare busser har hatt muligheten til å kjøre på veien.

1. desember åpner strekningen fra Persaunvegen til Falkenborgvegen ved Sirkus Shopping for biltrafikk, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

Flyttet til Strindheimtunnelen

En god del trafikk har flyttet seg til Strindheimtunnelen, men det er fortsatt en del lokale trafikanter som benytter området.

Det har vært mye feilkjøring ved kjøpesenteret i byggeperioden, og politiet har skrevet ut mange bøter.

LES MER OG SE VIDEO: - Det heter jo Sirkus her, gjør det ikke?

– Vi har ingen samlet oversikt over antall bøter eller forelegg, men jeg tror ikke at jeg overdriver om jeg antyder nærmere 200, sier politioverbetjent Knut Sivertsen ved Sentrum politistasjon.

Hvert forelegg er på 4200 kroner. Med 200 forelegg, gir det staten en inntekt på 840 000 kroner.

– Vi har observert bilister som har tråklet seg mellom veivalser og anleggsfolk. Til og med på gang- og sykkelveien har enkelte bilister kjørt, forteller Sivertsen.

Åpning av veien faller sammen med at julehandelen nå starter for alvor. Og det setter både næringsdrivende på Sirkus Shopping og kunder stor pris på.

Nye gang-og sykkelveier

Gang - og sykkelveiene vil fortsatt være stengt, for arbeidet med disse pågår fortsatt. Bussholdeplassene skal få såkalt superbusstandard, blant annet skal de ha fjernvarme for å smelte snø.

På nordsiden av Innherredsveien blir det 150 meter sykkelvei med fortau. På motsatt side av gata blir det også fortau, noe det ikke har vært tidligere.

- Gang- og sykkelveg, grøntarbeid og kantstein skal gjøres ferdig våren 2015, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen i pressemeldingen.

Forrige fredag åpnet Leangen allé i retning Strindheim. Trafikken fra Lade kan nå kjøre Haakon VIIs gate til den nye rundkjøringen i krysset ved Arkitekt Ebbels vei og avkjørselen til Statoils forskningssenter. Leangen allé og østgående retning på Haakon VIIs gate har vært stengt i forbindelse med byggingen av den nye sykkelekspressveien og rundkjøringen. Deler av arbeidet er nå ferdig.

Det vil fortsatt være omkjøring for trafikken fra Lade til E6 Omkjøringsveien via Leangbrua og Strindheimkrysset. Haakon VIIs gate er igjen åpen for toveis trafikk mellom Nilsson Trelast og avkjørselen til Statoil forskningssenter.

Dette er byggeplanen for strekningen. Foto: KART: STATENS VEGVESEN