Det opplyser politiadvokat Hans Vang hos politiet i Sør-Trøndelag til adressa.no.

Mennene i tjueårene ble siktet etter at en 31 år gamle rumensk kvinne, som har vært savnet siden 1. november, dukket opp igjen denne uken. Kvinnen pekte ut et "lokale" der de to mennene ble pågrepet.

- Sjekket ut av saken

- Mannen vil bli løslatt etter at han har gått gjennom avhørene og godkjent sin forklaring, sier Vang.

Mannens advokat, Amir Mirmotahari, sier hans klient ikke erkjenner straffskyld for det som har skjedd. Advokaten mener politiets handlemåte nå bekrefter dette.

- Min klient har bare vært i Oslo. Han har ikke vært med på noen frihetsberøvelse. Han er nå sjekket ut av saken og politiet vil dekke hans reisekostnader hjem til Oslo, sier han.

Nye undersøkelser

Mirmotaharis klient og den andre siktede er begge i tjueårene og fra Osloområdet. De ble siktet i forbindelse med forsvinningssaken onsdag denne uken. Onsdag og torsdag ble alle tre fraktet til Trondheim. Men avhørene av mennene ble utsatt til i dag.

Den andre mannen som er siktet for frihetsberøvelse sitter fortsatt i avhør. Det blir også gjennomført nye avhør av den 31 år gamle rumenske kvinnen, opplyser politiet.

Svekket mistanke

Vang vil ikke gå nærmere inn på hva de tre har forklart, men sier det er dukket opp flere nye momenter.

- Det som er kommet frem i dag gjør at vi skal foreta ytterligere undersøkelser, sier politiadvokaten.

Vang opplyser til adressa.no at mistanken mot trondheimsmannen i femtiårene, som har vært siktet for falsk forklaring i forbindelse med 31-åringens forsvinning, er svekket etter det som er kommet frem.

Den 31 år gamle kvinnen og en venninne i tjueårene ble med mannen hjem, men hva som skjedde etterpå var lenge uklart. Siktelsen mot mannen er imidlertid ikke formelt frafalt så langt, opplyser Vang.

Politiadvokat Hans Vang ved Sør-Trøndelag politidistrikt forteller at det i dag er kommet frem flere nye opplysninger som gjør at politiet skal foreta nye undersøkelser i forsvinningssaken. Foto: Alexander Killingberg, Adresseavisen