- Men min klient avviser alt som har med frihetsberøvelse å gjøre. Han vil bli fremstilt for fengsling lørdag, ikke for frihetsberøvelse, men på bakgrunn av utlendingsloven. Politiet mener at han ikke har lovlig opphold i landet, fordi han har søkt om asyl i Sveits, sier forsvarer Tore Angen.

- Hvordan tolker du dette?

- Det betyr at politiet ikke har skjellig grunn til mistanke om frihetsberøvelse. Om de hadde det, ville de brukt denne paragrafen i fengslingsmøtet, sier Angen.

- Møttes i byen

Klienten til Angen legger imidlertid ikke skjul på at han har vært i Trondheim. 27-åringen har forklart at han var i byen for å besøke en slektning. Det var i forbindelse med dette at han møtte den rumenske firebarnsmoren natt til 1. november, har han forklart.

- Men han har ikke kidnappet henne. Klienten min traff henne i Midtbyen mellom klokken 03.00 og 04.00 natt til 1. november, og han forteller at de tok toget sammen til Oslo klokken 09.50 denne morgenen. Han mener at hun ble med ham frivillig på reisen.

- Hva har de gjort i Oslo da?

- Hatt det hyggelig, sier Angen.

- Vag forklaring

Politiadvokat Hans Vang ved Sør-Trøndelag politidistrikt opplyser at den rumenske kvinnen i sitt første avhør torsdag, forklarte at hun ble bortført fra Trondheim sentrum mot sin vilje natt til 1. november.

- I oppfølgingsavhøret fredag ble hun av forskjellige årsaker mer vag på hvordan hun har kommet seg til Oslo. Dette er noe vi må etterforske videre, sier Vang, og legger til:

- Men den siktede, som ennå ikke er løslatt, har sagt at fornærmede ble med ham frivillig på toget. Vi kan verifisere deler av hans forklaring etter å ha snakket med andre i Trondheim sentrum. Mistankegrunnlaget mot ham er derfor vesentlig svekket.

Annet lokale

Noe annet som gjør at Vang ikke finner at det er skjellig grunn til å mistenke 27-åringen for frihetsberøvelse, er fornærmedes forklaring om hvem som skal ha bortført henne:

- Hun mener at det er en annen person enn siktede som sto bak bortføringen, sier Vang.

Da politiet fant kvinnen i Oslo på onsdag, påviste hun et lokale hvor 27-åringen og en annen afrikaner (29) ble pågrepet.

- Fornærmede mener nå at det ikke er i dette lokalet at hun ble frihetsberøvet, sier Vang.

- Hva har hun forklart at hun ble utsatt for i Oslo?

- Det er fortsatt veldig uklart hva hun mener har skjedd der, svarer Vang.

- Ble hun holdt fanget?

- Det er også litt vagt, sier politiadvokaten.

Unndragelsesfare

Vang opplyser at den siktede 27-åringen nå er løslatt etter straffeprosessloven, men at han blir holdt i politiets varetekt fordi det er satt i gang en utvisningsprosess.

- Det er unndragelsesfare knyttet til utvisningen, derfor blir han fremstilt for fengsling på lørdag, sier Vang.

Avhøret av mannen pågikk fra 09.00 fredag, frem til 16.15.

Mistanke svekket

Den siktede 29-åringen ble løslatt tidligere i dag, etter at han ble sjekket ut av saken.

- Min klient har bare vært i Oslo. Han har ikke vært med på noen frihetsberøvelse. Han er nå sjekket ut av saken og politiet vil dekke hans reisekostnader hjem til Oslo, sa forsvarer Amir Mirmotahari tidligere i dag.

Politiadvokat Vang opplyser at også mistanken mot trondheimsmannen i femtiårene, som har vært siktet for falsk forklaring i forbindelse med 31-åringens forsvinning, er svekket etter det som er kommet frem de siste dagene.

Den 31 år gamle kvinnen og en venninne i tjueårene ble med mannen hjem, men hva som skjedde etterpå var lenge uklart.

- Jeg vil sende min innstilling til statsadvokaten med det første, sier Vang.

Politiadvokat Hans Vang ved Sør-Trøndelag politidistrikt opplyser at den rumenske kvinnen har forklart at hun ble bortført fra Trondheim natt til 1. november. Foto: Alexander Killingberg, Adresseavisen