Politiet fikk klokken 02.13 natt til onsdag melding om brann i Asbjørn Øverås veg på Risvollan.

- Boligen var overtent da vi kom til stedet. Vi startet med evakuering av omkringliggende boliger, sier innsatsleder Anders Sjøtrø i Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Raste sammen

Nabohus med til sammen 44 beboere ble evakuert, og beboerne ble kjørt i busser til Royal Garden.

- Elleve personer er kjørt til St. Olavs Hospital. Så vidt jeg vet skal ingen være alvorlig skadd. Leilighetene har delvis rast sammen, sier Sjøtrø.

De som ble fraktet til sykehus ble sjekket for røykskader.

Brannmannskapene på stedet jobbet iherdig med å hindre spredning til nabohusene, og i 04-tiden hadde de kontroll på stedet.

Uklar årsak

Tidlig onsdag morgen er brannen slukket, og politiet har satt brannvakt på stedet.

- Brannvesenet har gått gjennom de fire leilighetene, uten å gjøre funn. Det var én leilighet vi ikke hadde kontroll over, men nå har de også sjekket den, og vi mener de som bor der er bortreist, sier operasjonsleder Tore Kyllo.

Politiet har onsdag morgen pågrepet en mann for brannstiftelse. Han er mistenkt for å ha påsatt brannen på Risvollan og brannen på Nidarvoll.

- Vi setter brannene i sammenheng med hverandre. Brannen på Risvollan startet trolig på utsiden av huset, og brannene startet ikke langt fra hverandre. Mannen har tidligere hatt befatning med brannstiftelse, sier Anders Sunde-Eidem, leder for etterforskningsseksjonen ved Sentrum politistasjon.

Bistand fra Nord-Trøndelag

En drøy halvtime etter melding om brann på Risvollan, fikk politi og brannvesen melding om brann i brakkene på Sunnland skole.

Liftene som ble brukt på Risvollan, ble etter hvert omdirigert til Nidarvoll. Store ressurser fra brannvesenet jobbet natt til onsdag, og det blir i morgentimene foretatt en kontrollert nedbrenning av brakkene.

- Vi fikk bistand fra Stjørdal, Midtre Gauldal, Hemne og Orkdal i arbeidet med brannene, sier Kyllo.

Brannvesenet jobbet hardt for å hindre spredning til flere hus. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Nabohusene ble evakuert. 44 personer ble sendt til Royal Garden i buss. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Brannvesenet søkte gjennom boligene, uten å finne noen. Onsdag var alle gjort rede for, ifølge operasjonsleder Tore Kyllo. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Innsatsleder Anders Sjøtrø utenfor branntomta på Risvollan. Foto: Joakim Slettebak Wangen