Mannen som er pågrepet etter de to storbrannene i Trondheim sitter fortsatt i politiets arrest onsdag ettermiddag.

- Han kommer ikke til å bli løslatt i dag. Vi har ennå ikke tatt noen beslutning om han skal fremstilles for varetekt, sier etterforskningsleder Anders Sunde-Eidem ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier mannens forsvarer Tore Angen i en SMS til Adresseavisen.

Flere mistenkelige branner

Grunnen til at politiet ser brannene i sammenheng og mener at brannene er påsatt er at de har opplysninger om at brannen på Risvollan startet på utsiden av rekkehuset på Risvollan og på utsiden av skolebrakkene til Sunnland skole på Nidarvoll.

- Samtidig skjedde den ene brannen like etter den andre, sier Sunde-Eidem.

Han opplyser at mannen som er pågrepet er siktet etter mordbrannparagrafen i straffeloven. Formelt er ikke siktelsen utferdiget ved 16-tiden onsdag.

- Jeg har ikke vært i kontakt med min klient og skal besøke han nå, opplyser mannens advokat Tore Angen ved 16.45-tiden.

I tillegg til brannene natt til onsdag skal også to andre branner ha startet som følge av ildpåsettelse i samme område som de to brannene natt til onsdag. 25. september skal en brann ha blitt påsatt på utsiden av Hoeggen kirke. 21. november skal et bygg nederst i skitrekket i Vestlia ha blitt påtent. Alle disse stedene ligger innenfor én kilometer fra hverandre.

Dømt tidligere

Sunde-Eidem ønsker ikke å svare på om mannen de har pågrepet er samme person som er dømt for å ha tent på leiligheten sin i en høyblokk på Tempe i 2007 og som også i 1993 for syv brannstiftelser og ett forsøk på brannstiftelse. Dette har adressa.no imidlertid fått opplyst fra flere uavhengige kilder.

- Jeg kan ikke bekrefte eller avkrefte det, sier han.

Tidligere i dag uttalte han imidlertid at personen de har pågrepet er dømt for lignende forhold tidligere.

Politiet ber også om tips fra publikum. De anmoder personer som har vært i områder nær brannåstedene om å melde fra om kjøretøy eller personer som er sett i området i tiden fra midnatt til klokken tre natt til onsdag.

SE BILDEGALLERI: Måtte la brakkene brenne ned