- Det er enorm fellesskapsfølelse i borettslaget, og folk bryr seg. Det er gode sjeler og naboer som har henvendt seg til oss for å hjelpe de berørte av brannen, sier Henriette Hoelseter Kvam, daglig leder i Risvollan Borettslag.

Små barn

Natt til i går ble fire leiligheter i borettslaget totalt utbrent, og fire andre vil være ubeboelig en god stund fremover.

- Vi vet ikke hele omfanget. Det er 28 leiligheter i hele rekka, og det kan være flere som har røykskader. Akkurat nå er forsikringsselskapet her for å gå gjennom skadene, sier hun.

Totalt 11 personer, derav både små barn og voksne, bor i de utbrente leilighetene.

Raskt tilbake til hverdagen

- De får dekket det mest prekære. Men vi vil legge ut en liste ut fra behovet. Det er informasjonsmøte klokka 13.00 i dag, og der vil vi informere de berørte om at det finnes gode hjelpere. Spesielt er det kanskje viktig at barna kommer tilbake til hverdagen så raskt som mulig, og derfor kan det være ting som yttertøy, fotballklær, regntøy, leker og lignende som trengs, sier hun.

Bistå og hjelpe

Hun er som alle andre preget av hendelsen, men fokuserer likevel på at ingen liv gikk tapt.

- Det er ingen som ble skadet, og det er det viktigste. Nå skal vi bistå med alt det praktiske rundt forsikring og andre ting som kan lette jobben til de berørte. Vi vil gjøre det vi kan for at folk kan flytte tilbake til leilighetene igjen, sier hun.

SE BILDEGALLERI: Måtte la brakkene brenne ned

Henriette Hoelseter Kvam, daglig leder i Risvollan Borettslag. Foto: Privat