Etter at Frostating lagmannsrett forkastet anken til den brannsiktede 18-åringen ble det vurdert om å anke videre til Høyesterett.

Innstilt på å sitte

- Han har 14 dager på seg til å anke. Men slik saken står nå blir ikke kjennelsen anket til Høyesterett, sier 18-åringens forsvarer Arve Røli til adressa.no.

Den 18 år gamle mannen fra Trondheim som er siktet etter den dramatiske brannen i Holstveita i Midtbyen fredag morgen blir da altså sittende i varetekt til 2. januar. Mannen er siktet etter den såkalte mordbrannparagrafen som har en strafferamme på inntil 21 års fengsel.

- Siktede er uenig i siktelsen, men fokuset nå er at han er innstilt på å bli sittende, sier Røli.

Mener han er uskyldig

18-åringen ble pågrepet like etter at politiet ankom brannstedet ved det gamle skjenkestedet Kieglekroa tidlig fredag morgen. Han har hele tiden hevdet at han er uskyldig. Da han ble fremstilt for varetektsfengsling fredag ettermiddag endte det med fire ukers varetekt. Han anket avgjørelsen i Sør-Trøndelag tingrett på stedet.

Politiadvokat Bente Lind fortalte om et vitne som hadde sett siktede på relativt nært hold før brannen startet.

- To vitner har sett at siktede har vært i befatning med fakkelbokser. Et annet så at han tente på et flagg, sa Lind i tingretten fredag ettermiddag.

Filmet brannen

Siktede innrømmet at han hadde vært på brannstedet, men fortalte retten at han ikke hadde satt fyr på bygningen.

- Først tenkte jeg å filme brannen. Heldigvis var jeg smart nok til å ringe brannvesenet. Så tok jeg film av det. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg er her i dag, sa han.

Frostating lagmannsrett behandlet anken mandag, og er enige med tingretten om at det er sannsynlig at siktede vil prøve å ødelegge bevis eller forsøke å påvirke vitner.

Beslagla mobiltelefon

Siktedes forsvarer, Arve Røli, argumenterte til lagmannsretten med at det ikke finnes noen tekniske bevis som knytter siktede til brannen, og at ingen har sett siktede forårsake brannen.

Forsvareren sa videre i lagmannsretten at det ikke foreligger bevisforspillelsesfare. Siktede er avhørt og skadestedet er sikret. Telefonen hans er også beslaglagt.