Det opplyser politiadvokat Bente Lind ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

– I forbindelse med brannetterforskningen vil politiet innhente en vurdering fra en brannsakkyndig. Vi har ikke valgt ut vedkommende ennå, men ønsker naturligvis å gi oppdraget til en sakkyndig med stor brannteknisk kompetanse. Jeg skriver nå et mandat hvor jeg skisserer hva vi vil ha svar på, sier Lind.

Vil vite om brannforløp

– Hva vil politiet ha svar på?

– Jeg kan ikke gå i detalj, men det er naturlig at vi ber den sakkyndige om en beskrivelse av brannforløpet samt hans vurdering av de av de funn som er gjort på stedet, sier Lind.

Å oppnevne slike eksperter har politidistriktet også gjort tidligere i forbindelse med etterforskningen av store branner. Arbeidet ender som en sakkyndigrapport.

Har overvåkningsbilder

En 18-åring ble pågrepet ved brannåstedet natt til fredag i forrige uke og deretter varetektsfengslet i fire uker, siktet etter den såkalte mordbrannparagrafen. Etterforskningen de siste dagene har ikke ført til noen endring i siktelsen mot ham, opplyser politiadvokaten.

– Vi jobber fortsatt med etterforskningen av saken og har blant annet sikret videoer fra overvåkningskameraer, sier Lind.

Politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Sentrum politistasjon opplyser at de har videoopptak som plasserer siktede i brannområdet i det aktuell tidsrommet. I fengslingsmøtet innrømmet 18-åringen at han var i Holstveita, men nektet straffskyld. Han hevdet at han var 30 meter unna bygget da han så røyk komme fra noen elektriske kabler. Deretter så han flammer og hørte flere smell, før han ringte brannvesenet.

Politiet etterforsker også brannene på Risvollan og Sunnland skole natt til onsdag i forrige uke. En 50-åring ble pågrepet, varetektsfengslet og deretter løslatt tidligere denne uken. Momyr opplyser at mannen fortsatt er siktet etter mordbrannparagrafen. Også 50-åringen nekter straffskyld.