I tillegg ble mannen dømt for likskjending i Sør-Trøndelag tingrett.

Nå har 48-åringen besluttet å anke saken til lagmannsretten.

- Min klient anker dommen til Frostating lagmannsrett. Han anker over skyldspørsmålet og straffutmålingen, sier forsvarer Christian Wiig til adressa.no.

Vet ikke om han drepte

Da straffesaken mot mannen gikk i Sør-Trøndelag tingrett i slutten av november opplyste 48-åringen at han ikke visste om han erkjente straffskyld for tiltalepunktet som gikk på om at han hadde drept Falck Danielsen.

Han nektet straffskyld for likskjending.

Retten mente imidlertid at det var han som sto bak drapet, og dømte han derfor for dette. Retten fant ingen formidlende omstendigheter i saken.

I tråd med straffepåstanden

Straffen på 14 års fengsel var i tråd med straffepåstanden som førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes la ned i sin prosedyre under siste dag av drapssaken.

- Dette er en riktig dom, sa Soknes til adressa.no rett etter domsavsigelsen.

Ifølge dommen skal 48-åringen ha drept Falck Danielsen på et soverom i hennes leilighet i Kjøpmannsgata 16. januar i år.

I denne leiligheten ble Falck Danielsen utsatt for kvelningsforsøk, gjentatt stump vold mot hodet, samt to stikk eller skjæresår på hver side av halsen. Hun døde kort tid etter av forblødning, ifølge dommen fra tingretten.

Fraktet liket

Etter at 48-åringen skal ha drept henne, fraktet han og hans daværende samboer (35) liket, som var pakket inn, i en elektrisk rullestol gjennom Trondheim sentrum, fra Kjøpmannsgata til Marinen.

Ifølge dommen fra tingretten skal også mannens 35-årige samboer vært til stede da drapet skjedde. Tekniske bevis i saken tilsier at begge ikke var lenger enn cirka en meter fra Falck Danielsen da hun ble drept, ifølge dommen.

Mannen ble dømt på grunnlag av hans fysiske nærhet til drapshandlingen, hans deltagelse i innpakkingen av liket og den påfølgende dumpingen i Nidelva, samt en erkjennelse han kom med til hans daværende samboer i leiligheten drapet skjedde.

Henla sak mot samboer

Samboeren ble også siktet for drap under etterforskningen av saken, men saken mot henne ble senere henlagt fordi påtalemyndigheten mente de ikke kunne bevise at hun var med på å utføre drapet.

De kunne heller ikke tiltale henne for å ha fraktet liket, ettersom man straffritt kan fjerne spor eller motarbeide en etterforskning, hvis man gjør dette for hindre at «noen av sine nærmeste» blir utsatt for straff.

Hennes rolle drapsnatten var noe det ble stilt mange spørsmål om fra aktor, forsvarer og dommerne da saken var opp for tingretten, selv om hun ikke var tiltalt.

I dommen fra tingretten påpeker dommerne at de ikke skulle ta stilling til om 35-åringen hadde noen rolle utover at hun var til stede på soverommet da drapet ble begått. «Men hennes tilstedeværelse gjør likevel at det ikke er bevist utenfor enhver rimelig tvil at NN (navnet på tiltalte - journ.anm.) utøvde volden alene», heter det i dommen.

Vibeche Sofie Falck Danielsen ble drept natt til 16. januar i år i Kjøpmannsgata. Foto: Morten Antonsen