Det er ikke bare mennesker som er vanskelige å se i vintermørket. Også våre firbeinte venner trenger refleks.

Produktsjef Arne Sylliåsen ved importselskapet Wenaas Nordic forteller at de tok inn en ny serie med refleksspray forrige vintersesong. En av sprayene er tiltenkt kjæledyr som hund og hester.

- Det har vært tatt imot på en positiv måte i markedet. Vi har fått en del respons på at det er innovativt. Vi har solgt flere tusen reflekssprayer i løpet av året, sier han.

Følg adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Instagram her

Se hvordan sprayen fungerer i videoplayeren når hunden Harald tar en tur på Festningen.

Ikke spray i øynene

Han forteller at det ikke finnes noe lignende produkt på markedet. Reflekssprayen er laget av et svensk firma kalt TrackInvent.

- Selve produktet består av reflekspartikler og lim som er det samme som man bruker på operasjonssår. Vi har ikke fått noen klager fra kunder som har opplevd allergisk reaksjon på dyrene sine, sier Sylliåsen.

Han råder folk til å spraye et godt stykke unna øynene til hunden. Det er ikke farlig dersom hunden sleiker av seg sprayen.

- Reflekspartiklene er ufarlige. Det blir ikke tatt opp i mage- og tarmsystemet til hunden. Det eneste som er farlig er butan-propan-gassen som fordamper når den kommer ut, sier Sylliåsen.

Beskjedent salg

Det er viktig at man bruker reflekssprayen som er tiltenkt dyr, og ikke noen av de andre sprayene. Den gir ekstra synlighet og er ekstra skånsom. Dersom dyret ditt har hatt problemer med for eksempel shampoo, bør man ikke bruke reflekssprayen.

- Man bør bruke det på utsiden av huset, og spraye slik at dyret ikke kan puste det inn via snuten.

Kategorisjef Per Jensen ved Coop Obs Sport forteller at de kjøpte inn sprayen i fjor, som et forsøksprosjekt.

- Det har ikke vært det store salget, men det tror jeg handler om at folk ikke er klar over at produktet finnes, sier han.

Han tror det er mulig med et godt salg, og vil fortsette å ha sprayen denne vinteren også.

- De som har vært kjent med produktet, har kjøpt det, sier han.

Dette er den refklekterende sprayen som kan benyttes på hester og kjæledyr. Foto: Håvard Haugseth Jensen