- Vi fikk inn en palle i dag, men den gikk fort ut, sier hypervarehussjef Anders Næss.

Tirsdag morgen håper han på litt påfyll fra andre butikker i Coop-systemet, men det er uklart hvor mye ribbe som kommer.

- Tomt? Åh. Gosj. Det hadde jeg ikke regnet med. Da må jeg kjøre videre, sier kunde Karin Nilsen.

- Det trodde jeg ikke skulle skje. Egentlig synes jeg det er litt rart. Det er helt sprøtt egentlig, sier Ragnhild Stavne.

Selger 50 tonn

Det betyr at det er solgt 28 tonn ribbe foran denne julen opplyser ferskvaresjef Marianne Aune. Ved de to Obs-butikkene i Trondheim, på Lade og ved City Syd, er det til sammen solgt 50 tonn ribbe.

- Vi har fått mange spørsmål om ribbe, sier Næss.

Fikk ikke nok

Årsaken til ribbe-problemene er at flere leverandører har slitt med å levere nok. Etter det adressa.no forstår er flere leveranser halvert i forhold til den opprinnelige bestillingen fra butikken.

- Egentlig har logistikken vært veldig bra i år sammenlignet med tidligere år, vi har truffet bra med det meste, sier hypervarehussjef Næss.

Han understreker at det er utfordrende å treffe riktig med bestillingene av julevarer, siden de skjer omtrent et halvår i forveien.

Spår salgsrekord

De to obs-butikkene i Trondheim omsetter enorme mengder julevarer i desember. Både Trondos-sjef Torbjørn Skei og hypervarehussjefen snakker om at det kan gå mot omsetningsrekord ved Obs-butikken på Lade mandag. Den forrige rekorden på 10,2 millioner kroner i brutto omsetning er fra 22. desember 2009. I dag spør Skei 10,5 millioner kroner i omsetning.

- Det har vært travelt i dag. Folk sto i kø da vi åpnet i dag. Men vi har flinke folk, og vi som jobber i butikk elsker jo slike dager, sier Næss.

Enorme mengder julevarer

Han skryter av at Obs på Lade, med en anslått omsetning på 1,1 milliard kroner i år, er Norges største butikk. Lillebror på Tiller er nest størst i landet.

Totalt har de to Obs-varehusene i år solgt 50 000 kilo ribbe, 26 000 kilo pinnekjøtt, 45000 kilo kalkun, 65 000 klementiner og 20 000 pakker med surkål.

- Lørdag hadde vi 100 paller med julebrus. Det siste av det går ut i morgen, sier Anders Næss.

Ved Coop Obs! City Lade fyller ferskvaresjef Marianne Aune på varer for harde livet. Allerede søndag gikk de tom for ribbe. Foran, hypermarkedssjef Anders Næss. Foto: Christine Schefte
Mot omsetningsrekord. Allerede da Obs-butikken på Lade åpnet mandag sto kundene i kø. Hypermarkedssjef Anders Næss og Trondos-sjef Torbjørn Skei regner med at dagsomsetningen kan ende på ca 10,5 millioner kroner. Foto: Christine Schefte
Hypermarkedssjef Anders Næss har kontaktet andre Coop-butikker for å skaffe mer ribbe. Foto: Christine Schefte