Mannen, som ifølge skattelistene er født i 1960, kom til Norge som asylsøker og ble norsk statsborger. Han hadde bodd i Norge i tolv år, de siste årene i Stavanger der han jobbet som bussjåfør.

Den drepte var på besøk i landsbyen han kom fra nord i Aceh-provinsen i Indonesia. Sammen med venner sto han og så en fotballkamp på en TV i en liten kaffebod på gata da han ble beskutt fra en bil som kjørte forbi, opplyser den lokale politisjefen Erlin Tang Jaya.

Ikke bekreftet

Utenriksdepartementet var mandag ikke orientert om saken og kunne derfor ikke bekrefte opplysningene.

– Vi undersøker opplysningene via ambassaden i Jakarta. Det er sent på kvelden der, så det er ikke så sannsynlig at man vil klare å finne ut noe mandag, sa kommunikasjonsrådgiver Marte Lerberg Kopstad i UD til NTB mandag ettermiddag.

Til avisa Jakarta Globe sier den lokale politisjefen at nordmannen ble truffet av to skudd bakfra, trolig fra en AK-47. Drapet skal ha skjedd ved 0.30-tiden lokal tid natt til mandag.

– Vi har funnet patronhylser fra en AK-47, sier Erlin Tang Jaya.

Leter etter motiv

Politisjefen forteller at mannen hadde ankommet landsbyen bare få dager i forveien, men at mannen hadde vært i landet i seks måneder.

Politiet lette mandag etter gjerningsmannen og leter etter motivet for drapet. Nordmannen ble mandag obdusert.

Det har vært sporadiske voldsepisoder i Aceh etter at konflikten mellom separatister og myndighetene ble avsluttet i 2005. En innbygger i landsbyen sier til Jakarta Globe at det ikke har vært noen skyteepisoder i landsbyen siden fredsavtalen.