Arrangementet, som startet klokken 13.00, var i regi av Trondhjems Journalistforening (TJ) og Trøndelag Redaktørforening. Adressa.nos reporter anslår at cirka 500 personer var møtt opp. Væpnet politi fulgte arrangementet.

Journalist i Adresseavisen Harry Tiller holdt første appell, etterfulgt av ordfører Rita Ottervik, imam Abdinur Mohamed Mohamud, prost Øystein Flø i Melhus og leder John-Arne Moen i Trøndelag Redaktørforening. Gitarist Skjalg Raaen og bassist Morten Skaget fra Sambandet, perkusjonist Stian Lundberg fra Johndoe med Lena Hårberg og Børge Pedersen på vokal, sørget for den musikalske rammen for markeringen.

- Uansett om man er enig eller uenig i det magasinet publiserer – ofrene døde for ytringsfriheten, og vi stiller oss bak dem. Ytringsfriheten er grunnlag for demokratiet, og når den blir truet, da er det vår plikt å stille opp og markere vår motstand mot det som skjedde i Frankrike, sa styreleder i TJ, Anne Berit Fagernes, til adressa.no fredag.

Tegner støtte

I Oslo blir det søndag også arrangert en markering etter terrorangrepet på Charlie Hebdo. På Universitetsplassen kan publikum blant annet tegne sin støtte til ytringsfriheten og det franske folk. Det er Norsk Presseforbund, Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening og FECO (Federation of Cartoonists) som inviterer til markeringen, i samarbeid med Den Franske Ambassade i Norge. Også den markeringen startet klokka 13.

Venter flere hundre tusen

I Paris venter myndighetene at flere hundre tusen mennesker kommer til å delta i toget fra Place de la République til Place de la Nation. Toget starter klokken 15. Til sammen 5.500 politifolk og soldater er ute i hovedstadens gater for å sørge for en trygg gjennomføring. Det er ventet over 40 utenlandske ledere, blant dem Norges statsminister Erna Solberg (H) og utenriksminister Børge Brende (H), som er på plass i Paris for å vise sin solidaritet med franskmennene.

Ordfører Rita Ottervik var blant de fremmøtte. Foto: Mari Vold