Det er funnet sopp i ventilasjonsanlegget og moderate mengder muggsopp på to kontorer i bygget. I helga ble det rengjort og desinfisert, og nytt inntaksfilter ble montert.

Dette filteret skal redusere mikroorganismer og muggsopp fra uteluft og luftinntak. Tirsdag vil NTNU utføre en test av anlegget.

- I forbindelse med testen vil det bli tatt nye prøver. Disse vil bli dyrket fram i en uke for å finne mulig muggsopp. I mellomtida vil ventilasjonsanlegget stå, forteller fagleder Trond Haugen på driftsavdelinga til Universitetsavisa.no.

Dårlig konstruert

Dragvoll fikk i 2003 påvist muggsopp for første gang. I 2003 skyldte senioringenør Elisabeth Haugen fra Sintef på bygningsmassen.

- Dragvoll er tegnet og konstruert slik at bygningene i utgangspunktet er svært utsatt for fukt og skader. Bygningene har mange karnapper og bygningsteknologisk dårlige løsninger. Dette er svært ugunstig med hensyn til risikoen for fukt- og soppskader, sa Haugen til Universitetsavisa.no.

Trond Haugen mener soppen ikke har en sammenheng med tidligere problemer i bygget. Feilene i byggkonstruksjonen er blitt fjernet før dette funnet.

- Bygg 1 ble fullstendig rehabilitert. De opprinnelige problemene skyldtes utette konstruksjoner og tak, sier Haugen til Universitetsavisa.no.

Seks millioner på utbedringer

I 2005 sa NTNU til adressa.no at bygget var muggfritt. Da hadde de brukt vel seks millioner kroner på utbedringer på Dragvoll. De ansatte ønsket ikke å jobbe i Idrettsbygget fordi de ble syke av det, så studentene ble plassert der i stedet. Studentene stilte spørsmål ved dette, og teknisk direktør, Kjell Næsje, sa da at Idrettsbygget var «det friskeste bygget nord for Dovre». Ifølge direktøren var bygget grundig analysert.