Ifølge Statistisk sentralbyrå er det 11 menn i Norge som heter Martin til fornavn og Ødegaard til etternavn.

33 år gamle Martin Ødegaard fra Trondheim er til vanlig nettredaktør for Naturvernforbundet i Oslo. Men i januar har han fått telefoner og sms-er fra fremmede mennesker over hele Norge. Dermed ble ideen til bloggen «Jeg er Martin Ødegaard» født, og nå poster trondhjemmeren alle henvendelsene han får i forbindelse med sin mer kjente navnebror.

- Det er en del 15–16 år gamle gutter som ringer, og som ikke helt har planlagt hva de skal si når jeg tar telefonen, sier han til adressa.no.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

Får karriereråd

Det er også noen som ønsker å gi den Real Madrid-klare nordmannen råd om karrieren.

Ødegaard fikk nemlig samme melding fra to trenere i 3. divisjon som i en lengre sms ber Ødegaard om å velge tysk eller engelsk liga. Helst bør han spille for Liverpool.

- I hele januar har det vært telefoner fra folk som tror jeg er fotballspilleren Martin Ødegaard. Men den dagen han var i Madrid og skrev kontrakt var det ingen som sendte melding eller ringte, forteller Ødegaard.

Vil ikke skifte navn

16-åringen fra Drammen hadde helt andre gjøremål enn å svare på telefoner, noe også hans supportere forsto.

- Jeg orker ikke å ta telefonen på kveldstid dersom jeg ikke vet hvem som ringer. Jeg har tenkt at gutten er 16 år, og har egentlig ikke lov til å ha sitt eget telefonabonnement. Kanskje det blir enda flere telefoner når han blir 18 år, sier Ødegaard fra Trondheim.

Nettredaktøren har ikke vurdert å skifte navn til tross for all oppmerksomheten.

- Jeg er 33 år. Det er for sent. Livet mitt er ikke snudd på hodet av kontrakten til min navnebror, fastslår han.

Men tirsdag for halvannen uke siden måtte Martin Ødegaard lage en blogg med undertittelen: «Å hete det samme som Norges mest kjente fotballspiller fører til en del henvendelser». Les henvendelsene på bloggen.

Dette er en av sms-ene som Martin Ødegaard fra Trondheim har fått. Foto: skjermdump fra bloggen «Jeg er Martin Ødegaard».