Mandag morgen lå hålken på mange veier i Trondheim. Både bilister, syklister og gående fikk erfare det vanskelige føret.

Blant dem er Frank Stenberg, som syklet ned Bjørndalen på vei til hans jobb på Sluppen. Ifølge ham var det ikke et sandkorn å se.

- Det er lang vei å gå før Trondheim blir sykkelby nummer én, sier han til adressa.no.

- Fare for liv og helse

Syklisten forteller at han måtte sykle nesten i gangfart og at han flere ganger måtte ta ut føttene for at han ikke skulle falle.

- Det var fare for liv og helse. Jeg vurderte å gå, men det hadde vært vanskelig det og. Jeg møtte flere ungdommer som gikk, men de slet de også, sier han.

Stenberg forteller at de har deler bil med kona, og at de har valgt å bare ha den bilen, som følge av politikken i byen. Derfor forventer han også at det skal være mulig for syklister å komme seg frem til enhver tid.

- At man må klage, før det skjer noe, er for dårlig, sier han.

Må prioritere

Produksjonssjef for vei i Trondheim bydrift, Randi Sesseng Aas, sier det er vanskelig for dem å få strødd overalt når det blir glatt. De har ansvar for det kommunale veinettet i Trondheim.

- Alle strøruter blir strødd så fort vi får til, men det er med strøing som med brøyting. Vi klarer ikke å få strødd alle plasser samtidig, sier hun.

Hun sier derfor at de som er på vakt på natta må prioritere hvilke veier som skal strøs.

- Det blir det en vurderingssak hva vi gjør først. Det er sånn hverdagen er, sier hun.

Ingen ulykker

Ifølge henne er alle tilgjengelige ressurser ut mandag morgen. Det samme opplyser trafikkoperatør Anne Hårstad på Vegtrafikksentralen i Midt-Norge.

- Vi har alt mannskap ute på veiene, men vi er ikke nok til å være på hver vei samtidig, sier hun.

Ifølge Hårstad har ikke de fått noen meldinger om trafikkuhell som følge av glatta mandag morgen.

- Bank i bordet for dét. Det håper vi å slippe, sier hun.

Slik så det ut på bakken like under Bjørndalsbrua da Frank Stenberg syklet til jobb mandag morgen.
Frank Stenberg mener at det bør være mulig for syklister å komme seg til og fra jobb i Trondheim, når polikerne legger opp til at færre skal være avhengig av å bruke bil.