Saken ble reist etter at Venstres Erling Moe ved en tidligere anledning hadde lansert tanken om annen utnyttelse av tomten der UFFA-huset er plassert. Moe foreslo at rådmannen skulle utrede muligheten for å gi UFFA andre lokaler. Som et eksempel har Moe foreslått kommunale Buranhus som et alternativ. Noe av bakgrunnen er at UFFA-tomten er ansett som meget verdifull og et egnet sted for bynær utbygging.

Moe så for seg at kommunens inntekter ved et eventuelt salg av tomten skulle brukes til å utvikle kulturtilbudet i Østbyen.

Gjøres permanent

Men et flertall i bystyret, bestående av Ap, SV, KrF, Sp, MDG, PP og Rødt, vedtok at UFFA fortsatt skal få disponere tomten og bygget som i dag. Et flertall ba rådmannen følge opp et vedtak fattet av bystyret 18. oktober 2012 som går ut på at det gjennomføres nyregulering av eiendommen for å tilpasse non-profit ungdomsboliger. I tillegg ble rådmannen pålagt å gjøre de nødvendige tiltak for å gjøre dagens bygg permanent.

- UFFA et viktig bidrag

Forslaget ble fremmet av Aps Erik Schrøder. Han pekte på at UFFA har eksistert siden 1981 og vært et viktig bidrag til byen.

- Mange ungdommer har i sin ungdomstid tilbrakt utallige timer i UFFA-huset og på deres aktiviteter. UFFA-miljøet tilbyr noe unikt og er for mange en naturlig samlingsplass. I over 33 år har UFFA hatt tilholdssted i Innherredsveien, og la oss håpe at det blir minst 33 år til, sa Schrøder blant annet.

Høyres Åge Halvorsen etterspurte en plan og dekning i budsjettet for å gjøre det brakkene som utgjør UFFA-bygget om til et permanent bygg.

- Jeg kan ikke se at det finnes inndekning i budsjettet for å be rådmannen gjøre dette permanent, sa Halvorsen.

Vedtaket om å beholde UFFA-huset der det ligger i dag ble vedtatt mot stemmene til Høyre, Frp og Venstre. Venstre delte seg i stemmegivingen.