Fredag ble den 18 år gamle mannen som er fra Trondheim varetektsfengslet i fire nye uker.

Ikke forsettlig

I kjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett i dag, kom det frem at mannen i avhør 8. januar har erkjent at det var han som startet brannen. Men han mener det ikke var forsettlig.

Retten mener fengslingsgrunnlaget er styrket etter siktedes erkjennelse av de faktiske forhold, og at det foreligger «en meget sterk sannsynlighet for at siktede er skyldig».

Vurderte alderen

I kjennelsen heter det videre at retten mener fortsatt varetektsfengsling i fire uker ikke er et uforholdsmessig inngrep. Retten har lagt vekt på sakens alvorlighet og styrken i mistankegrunnlaget. I tillegg til det forhold at siktede verken er i arbeid eller utdanning, eller har familieforpliktelser som kan bli skadelidende ved fortsatt fengsling.

Siktedes unge alder er vurdert, men retten anser ikke det som avgjørende.

Kastet sigarett

18-åringens forsvarer Arve Røli sier til adressa.no at klienten erkjenner å ha startet brannen.

- Men ikke med viten og vilje, sier Røli.

Han forklarer at klienten mener at brannen må ha startet enten som følge av at han kastet fra seg en sigarett, eller fordi det tok fyr da han flyttet en brennende fakkel.

- Han mener det mest sannsynlig startet da han kastet fra seg sigaretten. Det var mye brennbart i området, sier Røli.

Tre videopptak

I kjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett 2. januar kom det frem at mannen hadde sendt tre videoopptak via Snapchat henholdsvis klokka 03.49, 03.55 og 04.02 samme natt som brannen i Midtbyen brøt ut. Nødetatene fikk vite om brannen klokka 04.02.

På det første videoopptaket sto det «Lage brann i byn æ sjø», mens det tredje opptaket hadde teksten: «Ble litt verre enn æ trodd». På den ene videoen kunne man se at brannen hadde utviklet seg, og at det var lagt en stol i flammene.

Byens eldste pub, Kieglekroa fikk store skader etter brannen 5. desember i fjor. 18-åringen ble samme dag varetektsfengslet i fire uker, og har inntil avhøret 8. januar nektet straffskyld.