6. januar forsvant den sju måneder gamle hundevalpen Pippi fra Bromsetåsen. Valpen ble hentet fra en oppdretter i Sverige på en lørdag og tirsdagen etter valgte den å stikke av fra hagen på Vikhammer. Det ble starten på en lang leteaksjon etter hunden.

- Pippi er en petit brabancon, en belgisk griffon, sier eier Gunn Elin Witsø.

- Men hun er en ressurssterk valp, med tanke på hva den har vært gjennom de siste ukene, legger hun til.

Hjelp gjennom Facebook

Witsø er takknemlig for all hjelp hun har fått i søket etter den lille hunden.

- Det var vært et engasjement fra frivillige som er enestående. Vi fikk laget en egen Facebook-gruppe. Mange har kommet med tips fra klarsynte, fra  hundetolker, folk har vært ute og sett etter henne, så det har vært helt enormt. Nesten for godt til å være sant, sier Witsø.

Observert flere ganger

- Mange ganger trodde jeg ikke at jeg kom til å se henne igjen.

Hundeeieren skjønner ikke hvordan den lille hunden har overlevd.

- Det var nede i 17 kuldegrader en natt og valpen har ikke akkurat samojedpels. Vi så også spor etter rev og gaupe i samme område hvor den hadde vært.

Ifølge Witsø har det vært mange observasjoner av Pippi. Forrige torsdag ble hun sett ved Stavsjøfjelltunnelen og Malviksenteret.

Hunden endte tilslutt opp ved Grønberg i Malvik, hvor den hadde veltet en søppelkopp og forsynt seg. Der fikk hundeeieren melding om at Pippi trolig oppholdt seg.

Skal takke alle

Det hele endte godt da hunden tilslutt ble fanget.

- Først satte vi opp to feller ved sykehjemmet på Grønberg. Etterhvert ble fellene flyttet lenger unna. Med hjelp fra flere satte hundeieren opp en beverfelle og håpet at valpen kom tilbake . Vi la inn leverpostei og en hjorteknoke, så det luktet nok bedre enn det som ble funnet ved søppelkoppen, forklarer eieren.

Så etter tre og en halv time var hunden fanget i fellen.

- Nå skriver jeg på en invitasjon til alle som hjalp meg med å finne Pippi. Det hadde ikke gått bra uten dem, avslutter Witsø.

De som hjalp til i søket er invitert til fest på Vidarheim i neste måned.