Slik ser pyreneene ut fra cockpiten på et Norwegian-fly. Foto: Einar Olesson Lundereng

Grytidlig den 10. januar i år tok et Norwegian-fly av fra Værnes i retning Las Palmas. I kabinen satt solhungrige trøndere, mens man i cockpit fant kaptein Einar Olesson Lundereng og hans Gopro-kamera.

Se den seks timer lange flyturen på seks minutter i videoen over.

Testet kamera

- Jeg har ganske nylig kjøpt meg et Gopro-kamera som jeg ville teste ut kameraet og timelapsefunksjonen, sier Norwegian-kapteinen til adressa.no.

Dermed ble kameraet med i cockpit. Kort tid før avgang Trondheim ble kameraets timelapse-funksjon skrudd på. Deretter, mens pilotene fokuserte på sin jobb, tok kameraet ett bilde annethvert sekund helt frem til gaten på Las Palmas. Vel hjemme kunne videoen publiseres på Youtube.

- I jobben min har jeg en fantastisk fin utsikt, og det er mye fascinerende natur å se. Å bruke hurtigfilm til å fange essensen av dette syns jeg hørtes ut som en god idé, sier Lundereng.

På turen mellom Trondheim og Las Palmas var det dessverre overskyet over store deler av Europa, men enkelte steder, som over Pyreneene, får man virkelig se noe av den storslåtte naturen.

SE VIDEO: Her letter giganten Antonov fra Værnes

SE VIDEO: Her får flyspotterne et minne for livet

Flere på lager

Lundereng flyr primært rutefly men tar også en chartertur i ny og ne. Det er spesielt da at kamerat blir med i cockpiten. I tillegg til videoen som ble publisert på YouTube sist uke har Lundereng også publisert videoer fra flyturer til Rhodos og til Antalya. I arkivet hjemme finnes det flere.

- Jeg har også filmet en tur til London, og en tur/retur Oslo, sier Lundereng.

Blir aldri lei

Til tross for mange timer bak spakene blir ikke Lundereng lei av jobben. Og det man kan se på videoene hans er mye av grunnen til det.

- Vi får oppleve alt fra soloppganger til solnedganger, nordlys, skyformasjoner, og et fantastisk fargespekter på himmelen. Det er vanskelig å feste på film og bilder, men man blir aldri mettet av synsinntrykkene, sier han.

Selv om han nå har publisert tre ulike flyvideoer på YouTube vil det ikke bli snakk om noen fast storproduksjon fra den Trondheims-baserte kapteinen.

- Nei, dette gjør jeg mest for artighets skyld, sier han.

Se flere timelapse-videoer fra TV-adressa:

Ta togturen mellom Trondheim og Steinkjer i 2700 km/t

Se Hurtigrute-turen fra Trondheim til Rørvik

Her bygges en boligblokk på tre dager

Stjerneskudd og Nordlys over Trondheimsfjorden

Se lysene i Hessdalen

Fra storm til stille på Skistua

En helt vanlig lørdag på City Syd

Bli med på en runde i Tyholttårnet

Einar Olesson Lundereng Foto: Privat