Toget klarte ikke å stanse og smalt inn i en endesperre. Foto: Stian Wallum

Et tog som kom fra Røros kolliderte med en endepull på jernbanestasjonen i Trondheim mandag morgen. Toget klarte ikke å stanse, og dermed ble det bråstopp.

Det ble først meldt om tre skadde, men politiet opplyser nå at det er snakk om fire voksne personer som er skadd i ulykken. En av de, en kvinne i 50-årene, ble sendt til St. Olavs Hospital, mens de øvrige ble fraktet til legevakta i Trondheim.

- Det dreier seg om brudd- og nakkeskader, opplyser innsatsleder Roger Mogstad på stedet.

Ifølge en pressemelding fra St. Olav er kvinnen lettere skadd, og tilstanden hennes beskrives som stabil.

Klarte ikke å stanse

Hva som er årsaken til ulykken er foreløpig ikke klart. Mogstad antyder at ulykken kan ha noe med uværet de siste dagene å gjøre.

- NSB antyder at sjøvann kan ha spilt en rolle, sier Mogstad. Havarikommisjonen er på vei fra Oslo, og de vil undersøke årsaken, sier innsatslederen til adressa.no.

Det som skjedde var at toget fra Røros ikke klarte å stanse da det kom til stasjonen.

Ifølge innsatsleder på stedet er det så langt ikke noe som tyder på at toget har hatt for høy hastighet inne på stasjonsområdet. Han opplyser at de også har testet lokføreren for ruspåvirkning, men at ingenting tyder på at føreren var påvirket.

- NSB har målinger på området som skal undersøkes i etterforskningen, men vi har ingen grunn til å tro at toget har kjørt for fort, sier Mogstad.

Fartsgrensen inne på stasjonsområdet er 30 kilometer i timen. NSB har rutinemessig varslet Havarikommisjonen, som skal undersøke toget for å finne mulig årsak til ulykken.

Fire skadd

Det er foreløpig usikkert hvor mange personer som var om bord. De skadde får hjelp av ambulansepersonell på stedet, og klokken 08.35 fraktes det fortsatt skadde ut av toget.

- Personell om bord har fått et lite kutt i panna, men lokomotivfører er ikke fysisk skadd. Han har det etter forholdene bra, opplyser markedsansvarlig Hilde Lyng i NSB.

Per Krangnes var passasjerer på toget og satt i den bakerste vogna i togsettet.

- Vi merket først at toget ristet svakt, og så ble det bråstopp. Farten var ikke høy, 15 kilometer i timen kanskje, og det var ikke noe problem for de av oss som ikke hadde reist oss fra setet. Det var verre for de som sto i midtgangen, sier Krangnes.

- Smalt i en stopper

Alexander Rygh var på stasjonen da ulykken skjedde.

- Toget smalt i en stopper ved perrongen, sier Rygh til adressa.no.

Årsaken til ulykken er foreløpig uklar, ifølge politiet. Lokfører er inn til avhør.

- Vi vet ikke hvor raskt toget har kjørt, sier innsatsleder Roger Mogstad ved Sør-Trøndelag politidistrikt. Foto: Morten Antonsen
Toget fra Røros klarte ikke å stanse da det kom til stasjonen i Trondheim. Foto: Morten Antonsen
Hilde Lyng i NSB. Foto: MORTEN ANTONSEN
Ulykken skjedde da toget kjørte inn i en endepull. Foto: Adressa.no Tipser