I fjor ble det bygd 1400 meter nye støyskjermer i Okstadbakken. I sommer starter arbeidet med å skifte ut 900 meter med gamle skjermer. Om lag 350 personer som bor langs Osloveien, på Selsbakk, Hallset, Fossegrenda og Kroppanmarka får redusert støy. Under byggearbeidene vil ett felt på vestsiden bli stengt.

Byggeleder Ola Halle i Statens vegvesen forteller at også langs riksvei 706 i Osloveien mellom Sluppen og Stavne skal det bygges 375 meter støyskjerm. Ti boliger i Sivert Dahlens vei vil da få nyte godt av lavere trafikkstøy.

- I Okstadbakken vil det koste 15 millioner kroner å skifte ut de gamle støyskjermene, som får en høyde på tre meter, sier Halle.

Også på om lag én km strekning i Østre Rosten skal gamle støyskjermer skiftes ut. Skjermene er minst 25 år gamle og har ulik standard.

Fra Miljøpakken

- Det brukes mye penger på å gi beboere bedre støyskjerming?

- I Okstadbakken vil det koste 15 millioner kroner å skifte ut de gamle støyskjermene, som får en høyde på tre meter.

Halle legger til at prosjektene er finansiert av Miljøpakken, og det er Statens vegvesen som gjennomfører byggingen. Støyskjermingen er lyst ut på anbud, og arbeidet starter til sommeren og skal være ferdig i oktober.

Også på om lag én km strekning i Østre Rosten skal gamle støyskjermer skiftes ut. Skjermene er minst 25 år gamle og har ulik standard. Rundt 50 boliger med til sammen 120 personer får redusert støyen fra over til under 60 dB. Det gjelder boliger nærmest veien, men også boligene i neste husrekke vil få mindre støy.

Østre Rosten

Også i Østre Rosten vil det koste 15 millioner kroner å skifte ut støyskjermene. De vil bli bygd i kombinasjon med støyvold. Også i Bromstadveien jobbes det med planer om å erstatte gamle støyskjermer med nye i løpet av året.

Gjennom Miljøpakken skal støyskjermer bygges der folk opplever trafikkstøy over et bestemt støynivå. Før de siste støyskjermene i Okstadbakken ble bygd i fjor, hadde boligene nærmest E6 på Selsbakk og Hallset et utendørs støynivå på over 70 dB, mens boligene lenger bak hadde mellom 65–69 dB. Boligene nærmest E6 på Leirfossen hadde også et utendørs støynivå på 56–69 dB. Prosjektet hadde en totalkostnad på 30–35 millioner kroner.