Av 101 stemmer avgitt, fikk Aarbergsbotten 53. Kierulf fikk 48. Tettere kan det ikke bli på et nominasjonsmøte.

– Dette er den største dagen i mitt politiske liv. Jeg har aldri vært så glad i Høyre som jeg er nå, sa en skjelvende og tåreglad Torhild Aarbergsbotten rett etter at voteringsresultatet forelå.

Hun blir dermed Sør-Trøndelag Høyres fylkesordfører-kandidat foran fylkestingsvalget i høst.

Kraftsalve

Gammelordfører Marvin Wiseth ga nominasjonsmøtet følgende kraftsalve før den dramatiske avstemningen:

– Tror dere det var slik at da jeg fikk 40 prosent på målingene så var jeg kjempepopulær i egen gruppe? Nei, gleden var størst i Høyre da jeg gikk av. Folk i gruppa har hatt 3,5 år for å si fra om klager på lederen. Jeg må si jeg er skuffet: Er Høyre partiet hvor vi er best å snakke om folk i stedet for med folk? Kjære nominasjonsmøte, dette er mitt beste råd: Si ja til begge to. Torhild Aarbergsbotten nummer en, Kierulf nummer to.

Dette var trolig med å vippe Høyres nominasjonsmøte i retning Torhild Aarbergsbotten.

Ikke fungert optimalt

Tidligere på dagen begrunnet nominasjonskomiteens leder, Lars Tvete, valget av Henrik Kierulf foran Torhild Aarbergsbotten på følgende måte:

– Gruppen har ikke fungert optimalt, slik det har vært denne perioden. Det vi har vektlagt nå er gode og motiverende lederegenskaper, sa Lars Tvete.

Michael Birkeland i senior-Høyre var den eneste i nominasjonskomiteen som gikk for Torhild Aarbergsbotten.

– I denne komiteen har jeg stått alene mot en massiv majoritet. Når jeg har gått inn for at Torhild skal få lov å fortsette, så er det av flere grunner. Jeg mener Torhild står sterkere enn Henrik. Torhild står sterkere enn Henrik, det er et tap for fylket om Torhild ikke blir vår førstekandidat. Det er ikke noe galt å si om Henrik annet enn at han er særdeles ung, og har god tid. Om fire år, da begynner han å bli tørr bak ørene, da kan det være på tide å nominere han, sa Birkeland og oppfordret møtet til å gå for Torhild Aarbergsbotten.

Marvin i kampen

Fra sidelinjen er det ingen andre enn gammelordfører Marvin Wiseth som tar ordet og kommer med benkeforslaget:

– Jeg foreslår Torhild Aarbergsbotten, sier han og legger dermed sin tyngde inn til fordel for 45-åringen.

– Den viktigste egenskapen en politiker trenger er å se hva som er politikk. Det er en mangelvare hos mange. Hvis denne evnen kombineres med å være arbeidssom og handlekraftig – da har man en politiker som oppnår resultat. Hun er ustanselig på hugget og på farten. Hun setter den politiske dagsorden i fylket. Hun er på høyde med dagens fylkesordfører. Sammen med Henrik vil hun utgjøre en slagkraftig duo. Hun er også intelligent, det er ikke noe minus. Så kommer det opp at hun ikke er en god nok leder. Jada, hun kan bli bedre. Men hvor er det personlige ansvaret for egen utvikling i dette partiet som tror på sånt? Tror dere det var slik at det jeg fikk 40 prosent på målingene så var jeg kjempepopulær i egen gruppe? Nei, gleden var størst i Høyre da jeg gikk av. Folk i gruppa har hatt 3,5 år for å si fra. Jeg må si jeg er skuffet: Er Høyre partiet hvor vi er best å snakke om folk i stedet for med folk? Kjære nominasjonsmøte, dette er mitt beste råd: Si ja til begge to. Torhild Aarbergsbotten nummer en, Kierulf nummer to.

Hun er på en måte oppsagt

Nik Haugrønning mobiliserte også for Aarbergsbotten:

– Det skal mye til å trekke meg opp, men da jeg så at Torhild ikke var med på lista, ble jeg sint og lei. Dere aner ikke hvor høy stjerne Torhild har. Spør vi henne om noe, får vi svar. Hvis ikke hun blir med videre, har Høyre god råd. Hun er på en måte oppsagt. Jeg blir veldig lei meg hvis det skjer.

Ole Arvid Brønmo, leder for Sør-Trøndelag seniorhøyre støttet også Torhild:

– Min erfaring å jobbe med Torhild er ikke negativ. Aldri kommet kritikk i møtene, jeg vil distansere meg fra begrunnelsen. Torhild er ei grepa jente.

Bjørn Enge, varaordfører i Midtre Gauldal holdt valgtalen for Torhild Aarbergsbotten:

– Jeg har hatt nært samarbeid med Torhild Aarbergsbotten. Partiets situasjon er ikke helt slik vi skulle ønsket. Men det er lite klokt å skifte toppkandidaten. Når vi sitter i møter med Vegvesenet, så har det navnet en gjenklang. Det nikkes anerkjennende. Vi må ta vare på Torhild. Hun har bein i nesa og er en av de aller fremste i Sør-Trøndelag Høyre.

-Et politisk dyr

Mens Ove Vollan holdt valgtale for Henrik Kierulf:

– Han er en god teamleder som får frem andre sine styrker, det er litt trøndersk godfotteori. Han har en evne til å samarbeide, slik at alle yter maksimalt. Vi har en dyktig lagleder og yter fullt. Men som har et forbedringspotensial på å dra resten av laget, og få andre til å blomstre. Politikk handler om lagspill. Det er på grunn av dette åtte av ni i nominasjonskomiteen går for Henrik, sa Ove Vollan.

Siri Holm Lønset støttet også Kierulf.

- Henrik er en helstøpt politiker, et politisk dyr. Når jeg ramler inn på fylkeshuset på kveldene, så er det Henrik som sitter der. Folk rundt han blomstrer. Henrik kan bli en fantastisk fylkesordfører. Han kan bli en ekstremt god gruppeleder for oss, sa hun.