Ulykken skjedde i Lisbeth Nypans vei på Kattem i 16.40-tiden, og veien var stengt helt frem til klokken 20.35. Da var bilbergingen ferdig. Den skadde gangbrua ble også åpnet for gående i løpet av onsdagskvelden.

- Sjåføren har fått beslaglagt førerkortet på grunn av uaktsomhet i trafikken, og vi har opprettet en sak på forholdet, sier operasjonsleder Wiktor Pedersen.

- Voldsomt smell

En nabo fortalte til adressas reporter på stedet etter ulykken at de hørte et voldsomt smell på veien utenfor huset deres.

- Jeg så ut og så at en semitrailer hadde truffet brua. Da ringte vi politiet og varslet med en gang, sier naboen.

- Brukte GPS

- Ut fra de opplysninger vi har så langt virker det som om han har kjørt etter GPS og havnet under ei bru som var litt for lav. Det har vært en bra smell, men ingen personskader, opplyste politiet på stedet etter brukollisjonen.

Trailersjåføren fikk tilsyn av ambulansepersonell etter kollisjonen.

Semitraileren fikk store skader i sammenstøtet og kapellet ramlet av. Også rekkverket på brua over Lisbeth Nypans vei fikk skader.

Bussene kan ikke kjøre

AtB opplyste på sine nettsider at ulykken førte til at rute 9 ikke kunne betjene holdeplassene Heimdalsveien, Bekkasinveien, Kattemsenteret, Kattem og Traneveien.

Naboer hørte et voldsomt smell da ulykken skjedde. Foto: Kristian Helgesen
Brua var litt for lav for traileren. Foto: Kristian Helgesen