Dybdahls veg på Moholt i Trondheim blir stengt for biler, fotgjengere og syklister. Her er anbefalt omkjøring merket av. Foto: TRONDHEIM KOMMUNE

Fra og med onsdag ble Dybdahls veg på Moholt i Trondheim stengt. Stengingen vil vare i to år fremover, og dermed må de 6000 bilene som passerer hvert døgn finne andre ruter.

Årsaken til at veien stenges er byggingen av fortau, støyskjerming og sykkelvei. Samtidig legges nye vann- og avløpsledninger, veidekket skal forbedres og nye gatelys skal settes opp.

Ga blaffen

Kun timer etter at stengingen var et faktum stilte TV-adressa seg opp i krysset Jonsvannsveien/Dybdahls veg. Til tross for skilting både i Kong Øysteins veg, Jonsvannsveien og Dybdahls veg var det flere titalls bilister som kjørte rett forbi skiltene som varslet om stenging.

Vi talte også med de som kom opp Dybdahls veg da veien er stengt i begge retninger.

I videoen kan du se hvor mange biler som passerte skiltingen på fire minutter.

Kun busser

Bilister anbefales å kjøre Strindvegen/Jonsvannsveien eller Omkjøringsveien i anleggsperioden. Mens arbeidet pågår er det kun busser som kan passere området.

- Unntaket er enkelte eiendommer i området som ikke har annen adkomst enn Dybdahls veg, sa Agnar Gram, overingeniør i Miljøpakken til Adresseavisen tirsdag.

For ordens skyld: det var ikke skiltet omkjøring da TV-adressa var på stedet, og det var heller ikke alle tilstøtende veier som hadde forhåndsvarsel om at Dybdahls veg var stengt.

Veiarbeidet er ikke i gang for alvor ennå, og politiet har foreløpig ikke mottatt meldinger om at kjøringen skaper problemer. Operasjonsleder Wiktor Pedersen opplyser imidlertid at bøtelegging kan bli aktuelt dersom alle skiltplaner er fulgt og kjøringen blir et problem.