– Det er ikke heldig at noen prøver å unngå en kontroll. Kanskje sjåføren fikk panikk, sier Sverre Burstad, inspektør i Statens vegvesen Sør-Trøndelag.

Mellom halv ni og tre i dag hadde Statens vegvesen bilbeltekontroll ved Tiller-ringen, og det var da den mannlige sjåføren forsøkte å stikke av fra kontrollen. Observasjonsposten som har ansvar for å kikke i de forbikjørende bilene, oppdaget en sjåfør uten belte. Lenger ned i veien sto vegvesenet klar til å taue ham inn.

– Vi sto og ventet på sjåføren, men plutselig snudde han og kjørte bort fra oss. Tilfeldigvis var politiet i nærheten. De fikk hentet sjåføren inn. Han fikk bot for å kjøre uten bilbelte. Mannen var i godt voksen alder, forteller Burstad.

Han sier slike hendelser skjer en gang iblant, men at de vanligvis får stoppet bilene uten problem.

– Reaksjonene varierer veldig. Det er alt fra sinne til at folk bare er hyggelige. Dessverre er det noen som skiller seg ut og er ufine, sier Burstad.

Burstad kan melde om at bilbeltekontrollen ellers gikk fint. Til sammen kontrollerte Vegvesenet 738 biler.

– Vi stoppet 35 biler, hvorav 14 fikk bilbeltegebyr. Fire ble ilagt gebyr for manglende dokument. Her anmeldte vi også to stykker for manglende førerkort, sier inspektøren.

Flere ganger i uken har Statens vegvesen bilbeltekontroll forskjellige steder i Trondheimsområdet.

– Det er stor sjanse for å bli stoppet. Vi gjør det for få økt oppmerksomhet på trafikksikkerhet. Slike kontroller skal forhindre mindre dødsfall i trafikken, og vi oppfordrer alle til å bruke sikkerhetsutstyr i kjøretøy, sier Burstad.